Danmark och Norge sviker

2007-05-21 (måndag)

Många anser att Skandinavien tillhör den grupp som är mest Eurovision-vänliga. Men eftersom varken Danmark eller Norge lyckades att ta sig vidare från semifinalen så gav detta ett stort ras i ländernas tittarsiffror.

 • Norge förlorade 58% av sin ESC-tittare. Semifinalen sågs av 706 000 personer, finalen endast av 573 000. Förra året såg 1 373 000 finalen.
 • Danmark förlorade 78% av sina ESC-tittare. Semifinalen sågs av 685 000 personer, finalen endast av 487 000. Förra året såg 1 709 000 finalen.
 • (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Tja, naturlig utveckling i de länder som varit med länge och inte ser sig kunna konkurrera med de nya länderna. Inga tittare = inga intäkter = ingen idé att vara med i tävlingen. I takt med att länderna lämnar tävlingen så kommer övriga ”gamla” länder att förlora intresset och även de lämna tävlingen.

  Frågan är om de kommer att starta en egen tävling eller ge upp helt. Ska bli intressant att se eftersom fler avhopp garanterat är att vänta. Inte redan nästa år, men håller den öst/ryska trenden i sig så dröjer det nog inte allför många år.

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  Kommentarer är avstängda.


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se