Även Lettland hänger med

2007-05-23 (onsdag)

LTV, Lettlands TV-bolag, bekräftar att landet även i fortsättningen kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest trots att pressen i Lettland varit mycket kritisk mot röstningen och många ansett att de borde dra sig ur.

Tittarsiffrorna i Lettland var höga både i semin (50,9% av tittarna) och i finalen (68,3%), där Bonaparti.lv kom på 14:e plats med sin ”Questa notte”. (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Lettland har en vana att skicka väldigt varierad kvalitet på sina låtar. Låten i år blir jag inte riktigt klok på. Antingen är det en kalkon eller en kanonlåt, vet inte riktigt.

I fjol var det i alla fall en fullfjädrad kalkon som kom på 17:e plats i finalen, ”I hear your heart” med Cosmos, och året innan dess en riktig kanonlåt som blev 5:a i finalen: “The war is not over” med Walter & Kazha. Landets bidrag år 2004 kommer jag inte ens ihåg men den blev inte bättre än 17:e i semin, så jag gissar att det inte var någon hit.

Slutsats: Detta betyder alltså att Lettland skickar kalkoner varannat år, att ”Questa notte” trots allt var ett genidrag och att Lettland kommer att floppa rejält i Serbien 2008. Kom ihåg var ni läste det först.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se