Lyssna på Polens låtar

2008-01-27 (söndag)

Tio artister har valts ut för att tävla i Piosenka dla Europy, Polens uttagning till Eurovision Song Contest. De kommer även att få sällskap av några wildcards som inte ännu blivit kända. Du kan lyssna på de tio kända bidragen här.

De tio kända finalisterna i Piosenka dla Europy 2008:
Afromental – Thing we’ve got
Edi Ann – Lovin’ u
Isis Gee – For Life
Kasia Nova – The Devil
Margo – Dlatego Walcz
Men MeadowViva la musica
Sandra OxenrydSuper Heroes
Starnawski & Urban Noiz- It’s not a game
Queens – I say my body
Plastic – Do something
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Som jag tidigare nämnt så har Sverige fått med två svenska bidrag i Polens uttagning: “Viva la musica” med Men Meadow samt “Super Heroes” med Sandra Oxenryd.

Här har vi en riktigt, riktigt bra låt som t.o.m. borde kunna vinna ESC, om det inte vore för att öst-länderna inte gillar sån här musik. Thomas G:sons “Viva la musica” är en självklar vinnare i Polen i alla fall.

För hd.se berättar Fredrik Olofsson, ena halvan av Men Meadow, lite om bidraget och sin inblandning i årets svenska uttagning.

Den enda låt som om möjligt skulle kunna slå dem är “The Devil” med Kasia Nova, som även det är ett väldigt bra bidrag.

Personligen var jag dock inte så förtjust i Sandra Oxenryds låt. Det är en poppig sak med en text som är på gränsen till pinsam, men hon borde kunna knipa åt sig en hygglig placering ändå.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Lyssna på Polens låtar”

 1. David

  hmm viva la musica är jättebra. men har en liten känsla av att dom som sjunger den inte komemr kunna leverera den på ett bra sätt. sandras låt är catchy men den är för lik den hon sjöng i esc 2006. men jag tycker nog att det skulle vara kul med sandra i esc igen och så lagaylia för rumänien:)

 2. Schlagerpinglan

  David: Mmm… Risken är att “Viva la musica” kan bli lite för tunn, men jag hoppas på det bästa. 🙂

  Vad gäller “Dr Frankenstein” så är det något som stör mig där. Är inte riktigt förtjust i den, men visst hade det varit roligt ändå. Ju fler svenskar desto bättre. 🙂

 3. Jimmy

  Jag håller inte med dig, Sandra Oxenrys låt är ju kanonbra. Den skulle kunna vinna hela ESC. Men Meadows låt är ett plagiat av Anna Books “Dansar mot kärleken”…bara så du vet…

 4. Schlagerpinglan

  Jimmy: Jag måste medge att jag numera tycker att “Superhero” är ganska bra, men jag har nog lyssnat på den en tjugo/trettio gånger så det räknas inte. 🙂

  “Viva la musica” tycker jag fortfarande lika bra om, men tror inte att den kommer att funka live.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se