Dagens datordänga 08-04-16

2008-04-16 (onsdag)

Schlagerpinglan: 1990 var jag inte så imponerad av det svenska ESC-bidraget “Som en vind” med Edin-Ådahl, utan hade två andra favoriter: Italiens “Insieme: 1992” och Cyperns “Milas poli“. Så här 18 år senare så visar det sig att mina åsikter är oförändrade.

“Milas poli” grävde jag fram mest av en slump men har haft den i huvudet sedan dess. Den är enkel och medryckande, har en sångare som både kan sjunga och röra sig samt ett lättsamt nummer som är roligt att titta på. Haris Anastasious förtjänade en betydligt bättre placering än den 14:e-plats han fick.

Länk till uppträdandet i Eurovision Song Contest:
“Milas poli”, Haris Anastasiou – (1990), YouTube

Länk till texten:
“Milas poli”, Cypern (1990), diggiloo.net

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se