Rebeka Dremelj

2008-05-01 (torsdag)

Schlagerpinglan: Först ut i min presentation av några av artisterna i Eurovision Song Contest 2008 är Sloveniens Rebeka Dremelj:

Namn: Rebeka Dremelj
Född: 25 juli 1980 i Brežice, Slovenien
ESC 2008: “Vrag naj vzame” för Slovenien
Officiell webbplats: rebekadremelj.com

ESC-historia: Rebeka var med i Sloveniens nationella uttagning (EMA) 2005, då hon kom trea med “Pojdi z menoj”. Även 2006 var hon med i EMA och kom då fyra med “Noro se ujameva” som hon sjöng tillsammans med Domen Kumer. Se länkar nedan.

Intressant: 2001 var Rebeka Sloveniens representant i skönhetstävlingen “Miss World”. Hon har även ett eget underklädesmärke som heter “Rebekas Dream”.
(Källa: sv.wikipedia.org)

Länkar till uppträdanden i EMA:
“Pojdi z menoj”, Rebeka Dremelj, EMA 2005
“Noro se ujameva”, Rebeka Dremelj & Domen Kumer, EMA 2006
“Vrag naj vzame”, Rebeka Dremelj, EMA 2008

Schlagerpinglan: Hennes 2005-bidrag var väl inte så mycket att hurra för men de andra två låtarna är helt i min smak. Bra artist med svängiga, lättsmälta låtar. Kan man begära mer? 🙂

Jag skulle gärna sett “Vrag naj vzame” som en av de fem i toppen av finalen i Serbien men det är nog inte så realistiskt. Tyvärr.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Rebeka Dremelj”

 1. David

  det är ganska intressant att på Oikotimes omröstning ligger sverige femma.. men på esctodays omröstning ligger sverige 1 medans ryssland tillexempel ligger långt ner i listan och även dom andra storfavoriterna en bit efter.

  ska bli intressant o se vilken omröstning som visar sanningen. litar faktiskt mer på esctoday. som har många fler användare.. menmen

 2. Schlagerpinglan

  David: Jag vill gärna tro på esctodays omröstning, men det är nog inte helt otroligt att Ryssland, Armenien, Ukraina, Serbien och Irland placerar sig före Sverige – precis som oikotimes förutspår. Vi får väl se.

 3. Ida

  Tack för en informativ och rolig blogg, jag läser den dagligen. Det är alltid kul med lite bakgrundsinfo på artisterna. Jag gillar också Rebeka Dremeljs Vrag naj vzame, skönt att hon dumpade killen från 2006.

 4. Schlagerpinglan

  Ida: Roligt att du tycker om min blogg. Jag skriver lite vad jag själv skulle vilja läsa om och det finns tydligen ett ganska utbrett eurovision-intresse. Skoj!

  Vad gäller killen i 2006-duetten så måste man i alla fall ge honom beröm för att han gick in för vad han gjorde. 🙂

 5. Schlagerpinglan » Blog Archive » Maria Haukaas Storeng

  […] även snabbgenomgångarna av Rebeka Dremelj och Ani […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se