Vem fick juryns wildcard?

2008-05-21 (onsdag)

I går gick tio länder vidare till finalen av Eurovision Song Contest 2008 men endast nio av dem valdes ut av TV-publiken. Det tionde bidraget valdes ut av en speciell jury och kommer inte att avslöjas förrän efter finalen på lördag.

Nu spekuleras det för fullt på olika schlagersidor om vilket land det var som fick juryns röster. Här är några av teorierna:

 • Norge: Förra året var det inget land från Västeuropa som gick vidare från semifinalen. I år var det bara ett land från Västeuropa som gick vidare, nämligen Norge. Tack vare juryn, tror många.
 • Israel: De flesta av länderna som kvalificerade sig hade ett relativt högt startnummer medan Israel startade som nummer två. Vissa tror att detta missgynnat Israel så mycket att det endast kan ha varit juryn som räddat landet.
 • Azerbajdzjan eller Polen: Bettingbolagen har haft dem som högoddsare. Många tror därför att TV-publiken inte tycker om detta utan att det är större chans att juryn röstat på dessa länder.
 • (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Förhoppningsvis så är teorin angående Norge fel. Annars skulle det betyda att stödet för Norge ute i TV-sofforna inte är så stort trots allt. I alla fall inte bland de som röstade i går.

  Uppdaterad 2008-05-21:
  Enligt gylleneskor.se så har EBU meddelat att juryn inte behövdes i första semifinalen eftersom juryn och TV-tittarna tyckte likadant.

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  9 kommentarer till “Vem fick juryns wildcard?”

  1. L8W

   Finland räknas nog också till Västeuropa.

  2. Schlagerpinglan

   L8W: Enligt esctoday.coms artikel, som är den jag kommenterar, så gör de inte det. Tror att det är ett gränsfall.

  3. Kevin

   Jag tror det är Norge eftersom Norge lästes upp sist.

  4. David

   fattar inte det där. för både norge,finland,israel och grekland är i eurovision sammanhang iallafall förknippade med den västra sidan av europa..så

  5. Schlagerpinglan

   David: Tja… de som verkligen vill gnälla och ha en debatt om grannlandsröstning vill ju få det till att så lite länder som möjligt tillhör Västeuropa för att statistiken ska se så dålig ut som möjligt. Ser man till historia och språk så kan man räkna bort en massa länder som vi här uppe egentligen tycker tillhör Västeuropa. Bara en teori. 🙂

  6. Zooger

   Mkt troligt att det var Israel.

  7. rosenblom

   Det kan omöjligt varit Azerbajdzjan. Den var bäst.

   Men ärligt, fan va usla de var live. Fantastisk skillnad mot inspelningen.

  8. Schlagerpinglan

   rosenblom: Att Azerbajdzjans låt skulle vara bäst är kanske att överdriva en smula. 🙂 Bra var den i alla fall, trots framförandet. Det fanns dock de som var ännu sämre live: Armenien, Moldavien, Andorra m.fl.

  9. rosenblom

   Ja, Armenien var riktigt mediokra live.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se