Tingeling-debatten

2009-03-19 (torsdag)

Schlagerpinglan: Jag har medvetet undvikit att ta upp hela Tingeling-cirkusen eftersom det egentligen inte har så mycket med Eurovision Song Contest att göra, utan verkar mer vara ett journalist-verk.

Nu har jag dock hittat en artikel på hd.se där Fredrik Olofsson, ena halvan av Man Meadow och koreograf bakom mellanaktsnumret “Tingeling”, blir utfrågad om uppståndelsen. Jag rekommenderar att alla läser den, tar ett djupt andetag, lugnar ner sig och koncentrerar sig på något viktigare.

Vad jag själv tycker om Tingeling? Låten imponerade inte på mig och showen innehöll inte heller den något man aldrig sett förr. Till skillnad från Jan Bylund så tycker jag dock att var och en har rätt till sina egna känslor. Att så självklart förutsätta att alla i hela världen ska “förstå ett skämt” känns lite konstigt och orealistiskt.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Tingeling-debatten”

 1. Rickard

  Jag tycker det var fel gjort att be om ursäkt för “Tingeling” framförandet till den ryska ambasaden. Istället borde man stått upp för alla som medverkat och arbetat kring uppträdandet. Nu blir detta istället en bekräftelse på att allt arbete som lades ner på showen, gjordes i onödan. Det blir som en dolkstöt i ryggen!
  Sverige ska alltid kompromissa och backa ett steg bakåt när det blåser hårda vindar och kritik. Stå upp istället! Det som är gjort är gjort!!! och visst blev det jäkligt lyckat 🙂

 2. Vronkan

  Jag har nyss upptäckt denna eminenta schlagerblogg. Nu håller jag ständigt ett öga här!
  Det finns en lite överraskning till dig i min blogg!

 3. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Att be om ursäkt var kanske lite förhastat eftersom SVT förmodligen inte menade något illa med inslaget. Däremot tycker jag inte att man hårdnackat ska förutsätta att alla ska förstå ett skämt och finna sig i att bli förlöjligad. Ibland kan det behövas en rejäl förklaring för att undvika missförstånd och sårade känslor. Alla reagerar inte på samma sätt.

 4. DavidG

  kom gien nu va..allesammans det är EN låt.. i en melodifestivalen. en säkämt.låt.. som faktiskt var rolig. tycker inte att det är någonting varken ryssarna eller någon anna behöver var aså förbannad på…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se