Vem räddar 2010?

2009-05-22 (fredag)

Schlagerpinglan: Att Sverige befinner sig i en liten svacka vad gäller Eurovision Song Contest är ju ingen underdrift precis. Två 18:e-platser och en 21:a-plats de senaste tre åren kan man ju knappast kalla för succé. Någon direkt katastrof är det inte heller eftersom vi trots allt fått vara med i finalen. För att hålla intresset uppe för tävlingen så skadar det dock inte med lite större svenska framgångar.

Expressen.se, som dock inte brukar vara så noga med faktahalten i sina artiklar, skriver att SVT och Christer Björkman vid ett möte bl.a. talat om att tillåta utländska låtskrivare att samarbeta med de svenska kompositörerna vad gäller jokerbidragen samt att man kanske även byter ut urvalsjuryn mot en mer proffsbetonad jury.

Vad vi behöver är en talangfull artist, en superbra låt som sätter sig och ev. en bra scenshow. Svårare än så är det inte. 🙂 Om artisten visar sig vara en av våra stora superstjärnor eller en nyupptäckt talang det spelar mindre roll.

Känner du dig manad eller känner du någon som skulle kunna göra jobbet bättre? Reglerna för Melodifestivalen 2010 hittar ni här. Vill ni medverka så behöver ni även tävlingsblanketten och artistformuläret. Kom i håg att tävlingsbidraget måste vara poststämplade senast den 22 september 2009. Lycka till!

Jag håller dock tummarna för att Björkman & C:o i sin iver att förändra inte förvandlar Melodifestivalen 2010 till en dålig version av Idol. Jag ser gärna nytt men det får inte bli någon amatörcirkus.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Vem räddar 2010?”

  1. Rickard

    Haha, man kanske skulle ansöka vet ja 😉

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se