Grekland har uttagning 2010

2009-06-25 (torsdag)

ERT, Greklands TV-bolag, kommer att göra ett officiellt uttalande i januari 2010 angående landets representant vid nästa års Eurovision Song Contest. Redan nu står det dock klart att det blir en nationell uttagning i februari 2010 där TV-tittarna och en jury får välja ut en segrare bland tre till fem olika bidrag.
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Grekland fick en, enlig mig, oväntat dålig placering i årets ESC, d.v.s. en sjundeplats. Jag trodde uppriktigt sagt att de skulle vinna men de fick inte de förväntade extrarösterna bara för att det var Grekland och bara för att det var Sakis. Glädjande att se att även Grekland behöver skicka en bra låt för att nå framgångar. Inte för att jag tycker att “Fairytale” var mycket bättre, men det är ju en smaksak. 🙂

Nya tag nästa år alltså och då förmodligen med lite mer fokus på själva låten. Lycka till Grekland!

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Grekland har uttagning 2010”

 1. Rickard

  Tacka juryn för det! De har återställt en viss ordning och jämlikhet bland länderna.

 2. DavidG

  ja, nä trodde väll aldrig att sakis skulle vinna.. men han är av någon anledning populär i eurovision världen så…7.de plats är nog ganska dåligt kan jag tänka mig… för sakis och grekland.

  nä de måste nog tänka lite utanför de vanliga ramarna 2010.

 3. Rickard

  Ska Tjeckien dra sig ur???

 4. DavidG

  ja det har de gjort…

 5. Schlagerpinglan

  Rickard och DavidG,
  Tack för tipset om nyheten. Jag har (som synes) haft ett oväntat avbrott i bloggandet men nu är jag tillbaka igen och ska försöka ta igen det jag missat under den senaste månaden.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se