Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat igenom alla Webbjokern-bidragen så har jag kommit fram till att sju bidrag var mer i min smak än de övriga, se listan nedan. Dessutom har jag en lista på ca 50 låtar som verkar lovande men som behöver några lyssningar till innan jag har min uppfattning klar om dem. (Ytterligare tips-lista är m.a.o. att vänta.)

När jag valde ut bidrag så bortsåg jag från sång-insatserna och försökte att endast bedöma låtarna. I ärlighetens namn så måste jag erkänna att ribban satt ganska lågt. Alla kan inte vara Markus Larsson*. 😉

Schlagerpinglans Webbjokern-favoriter:
061Hot for the night” (Pop/Grupp)
Medryckande, nostalgirykande pop.
029Don’t wanna wake” (Ballad/Pop) utslagen 28/10
En ballad som (med rätt arrangemang och sångarduo) kan bli hur pampig som helst.
038En paus” (Pop/Grupp) utslagen 28/10
Poplåt med behaglig takt och en historia.
119 Piano” (Pop/Solo) utslagen 21/10
Vacker visa som känns genuin.
047Flyg mot himlen” (Schlager/Dansband)
En klassisk schlagerlåt som låter som tusen andra schlagerlåtar. Inget nytt, inget originellt men jag gillar schlagerlåtar.
117Out of my reach” (Rock)
Medryckande och trallig låt med trevlig takt.
143Stay with me” (Schlager/Dansband)
Nostalgiframkallande låt som jag kommit på mig själv att gå och tralla på.

Schlagerpinglan: För att rösta sms:ar ni låtens tre siffror till 72 470 (kostnad: 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift). Är det förresten någon som hört bidrag nr 178 eller vet vad som hänt med det? Jag kan nämligen inte hitta det, trots ivrigt sökande.

* Markus Larsson = ultra-negativ schlager-reporter på Aftonbladet.

Uppdaterad 09-10-20: Fler Webbjokern-tips hittar ni här.

Andra intressanta bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Schlagerpinglans Webbjokernfavoriter”

 1. marv

  det var visst en låt som var diskad ur webbjokrana som fanns på någons MySpace site tidigare…..vet dock inte vilken nummer den var.

 2. Kenneth

  Jag håller också på att lyssna igenom alla låtarna, började i natt och har kommit till 049. Jag har skrivit något om alla, och kommer att fortsätta göra det på http://www.metrobloggen.se/esc .

  Jag gillar dock inte 029, 038, 047 något speciellt (som du gör). 008, 024,041 och 045 är mina favoriter hittills.

 3. Schlagerpinglan

  Kenneth,
  Det är det som är så intressant med musik. Två personer kan lyssna på samma låt men uppfatta det så olika. 😀 Alla dina favoriter, utom 041, strök jag efter första lyssningen och de tog sig tyvärr inte tillbaka efter en andra, snabb lyssning heller.

 4. Kenneth

  Min 6-i-top lista ser ut såhär, UTAN inbördes ordning. Jag återkommer till ordningen.

  (024) Dance With Me
  http://svtplay.se/v/1725542/024_dance_with_me

  (041) Every Word You Say
  http://svtplay.se/v/1725677/041_every_word_you_say

  (045) Fly
  http://svtplay.se/v/1725715/045_fly

  (050) Games
  http://svtplay.se/v/1725815/050_games

  (061) Hot For The Night
  http://svtplay.se/v/1725890/061_hot_for_the_night

  (148) Tears in the rain
  http://svtplay.se/v/1725588/148_tears_in_the_rain

  Så våran gemensamma nämnare är 061 alltså !

 5. schlagerfeber

  Vad duktiga ni är som lyssnar igenom alla låtarna… Själv är jag så lat att jag nog kommer vänta tills det bara är 100 låtar kvar. Men man vet aldrig – får jag någon tid över kasnke jag lyssnar igenom allihopa imorgon! 😉

 6. Schlagerpinglan

  schlagerfeber,
  Om det är “duktigt” kan väl diskuteras, stundtals så kändes det mer som ett gigantiskt slöseri med tid. 😀 Men, men är man envis så är man och visst var det en och annan låt som man inte “upptäckte” förrän man lyssnat klart på dem. Så helt bortkastad tid var det ju inte. 😀

 7. ewa

  Lyssna på Stay, låt 142. skitbra 🙂

  http://svtplay.se/v/1725601/142_stay

 8. Biffen

  låt 001 med lite pumpa pumpa i technostil skulle nog kunna gå hem….och med den obligatoriska höjningen på slutet då förstås.

 9. Johan

  Hej!

  Såg din lista, väldigt intressant tycker jag. Jag har en kompis som skickat in ett bidrag, Tell me why? känner du igen den, och vad tyckte du?

 10. Schlagerpinglan

  Johan, nr 149 “Tell me why” var bland de bidrag som jag markerade som intressanta men som fick stå tillbaka till fömån för andra som stod ut lite mer. Den växer dock för varje lyssning och hamnar klart bland de 50 bästa på min personliga lista.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se