Åker fel bidrag ut på onsdag?

2009-10-25 (söndag)

Schlagerpinglan: Jag förstår att inte alla har vare sig tid, lust eller intresse av att lyssna igenom alla de 100 låtar som är kvar i Webbjokern. Ni kanske väntar med er genomlyssning tills det återstår 50 eller 10 bidrag. Detta är fullt förståeligt och förmodligen en av anledningarna till att topp-20 ser ut som den gör.

SVT har ju en topp-20-lista som uppdateras med jämna mellanrum. Om de bidragen är de bästa av de ursprungliga låtarna vill jag låta vara osagt. Vad jag däremot skulle önska är att fler lyssnar på deras konkurrenter innan det är för sent.

Orkar ni inte lyssna på alla 100 bidragen, så kan ni ju börja med de här nedan. Listan består utav låtar jag rekommenderat ända sedan första lyssningen, låtar som växt till sig och t.o.m. låtar som jag bytt åsikt om. Endast ett fåtal av dem har tagit sig in på topp-20-listan, vilket är lite oroande.

Schlagerpinglans 25 Webbjokern-tips:
(061) Hot For The Night
Siberia, Pop/grupp, Skåne län
Kommentar: Medryckande, nostalgirykande pop.
(117) Out Of My Reach
Thelma, Rock, Västra Götalands län
Kommentar: Medryckande och trallig låt med trevlig takt.
(038) En paus
Par i Pop, Pop/grupp, Stockholms län
Kommentar: Poplåt med behaglig takt och en historia.
(029) Don’t Wanna Wake
Josefine & Sebastian, Ballad/pop, Stockholms län
Kommentar: En ballad som (med rätt arrangemang och sångarduo) kan bli hur pampig som helst.
(047) Flyg mot himlen
Marcel Rådström, Schlager/dansband, Stockholms län
Kommentar: En klassisk schlagerlåt som låter som tusen andra schlagerlåtar, dock bra sådana.
(143) Stay With Me
Jessica Persson, Schlager/dansband, Skåne län
Kommentar: Nostalgiframkallande låt som jag kommit på mig själv att gå och tralla på.
(073) I’ll Make You Want Me (Topp-20: 2/4 dagar)
woznicki, Rock, Västernorrlands län
Kommentar: Bra, rockig låt som växer med tiden.
(022) Come And Get Me Now (Topp-20: 4/4 dagar)
MiSt, Pop/grupp, Västra Götalands län
Kommentar: Trallig låt som växt till sig och fastnat.
(001) A Beautiful Lovesong (Topp-20: 4/4 dagar)
Wiwa, Pop/grupp, Kronobergs län
Kommentar: Vacker visa med personlighet där sångerskans röst gör halva låten.
(011) Angel eyes
Mia Nicander, Pop/solo, Stockholms län
Kommentar: En behaglig låt som växer efter några lyssningar.
(033) Dårarnas Utopi
Max Engström, Pop/solo, Västra Götalands län
Kommentar: Lättsmält poplåt som dock skulle behöva en ny text.
(041) Every Word You Say
Hanna feat. Andreas, Ballad/pop, Dalarnas län
Kommentar: Vacker ballad som växer med antalet lyssningar.
(111) Nåt som är mitt (Topp-20: 4/4 dagar)
Ludvig, Schlager/dansband, Hallands län
Kommentar: En låt i flera lager som behöver några lyssningar för att uppskattas fullt ut. Speciellt det rytmiska partiet i slutet av refrängen är fångande.
(112) När det var vi (Topp-20: 4/4 dagar)
Joakim & Sofia, Ballad/pop, Västmanlands län
Kommentar: Klassisk schlagerballad.
(168) Vi som lever
Jessica Blomqvist, Jazz/visa, Värmlands län
Kommentar: Stämningfull visa som känns ärlig och personlig.
(044) Floating Freely
Here comes M., Pop/grupp, Västra Götalands län
Kommentar: En mysig visa som får en att le och slappna av.
(069) I Wont Come Home Tonight
Cinemascape, Pop/grupp, Stockholms län
Kommentar: Startfältets bästa synthpop-låt.
(140) Stai Stai
Carmen, Pop/solo, Stockholms län
Kommentar: Dansvänlig låt som sticker ut.
(173) When It Comes To That
Age, Pop/solo, Dalarnas län
Kommentar: En låt som berättar en historia och som kan bli väldigt underhållande och bra. Kräver dock mycket av artisten på scen.
(070) I’m Flying High
Joachim Schröter, Pop/solo, Västra Götalands län
Kommentar: Inget originellt, dock medryckande.
(078) It’s You (Topp-20: 4/4 dagar)
Jessica K, Pop/solo, Skåne län
Kommentar: En låt som man blir på bra humör av och en refräng som fastnar.
(080) Jag eller Du
Henrik Karlberg, Pop/solo, Västra Götalands län
Kommentar: Bra låt med svängigt gitarrkomp.
(091) Leva Leva
Jens Eriksson & Fabian Tillman, Pop/grupp, Skåne län
Kommentar: Helt OK låt som säkert har sin publik.
(099) Love Me
CeeJay, Pop/solo, Västra Götalands län
Kommentar: Poplåt med attityd.
(016) Break Free (Topp-20: 4/4 dagar)
Jessica Friberg, Pop/solo, Skåne län
Kommentar: Pop-rockig låt som flyter på bra.

Schlagerpinglan: För att rösta sms:ar ni låtens tre siffror till 72 470 (kostnad: 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift). På onsdag, den 28:e oktober, klockan 12:00 åker 50 bidrag ut. Jag håller tummarna för att mina favoriter klarar sig.

Uppdaterat 09-10-26: Vid SVT:s uppdatering i dag så visar det sig att mina båda topp-favoriter “Hot for the night” och “Out of my reach” tagit sig in på topp 20. Jippie! 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Åker fel bidrag ut på onsdag?”

 1. Andreas

  Ja, jag försöker göra allt jag kan för att få mer uppmärksamhet och kanske någon ny röst.
  Man vet aldrig!
  En sak är iaf säker, ju mer jag bloggar desto mer uppmärksamhet får min blogg, och kanske får man någon röst igenom det.
  Det är i alla fall vad jag hoppas på.
  Håller även med Kenneth som har Esc bloggen på metrobloggen. Att om man bara kunnat rösta en gång ifrån varje telefon, så hade det varit ett mer ärligt resultat på topp20 listan.
  Många har nog röstat upp sig själva.
  Hot for the Night är i alla fall min favorit, om jag ska välja någon annan än oss själva alltså, haha.
  Sen lite sex och lite spex är ju förjäkla rolig, skulle skratta ihjäl mig om den kom med i riktiga melodifestivalen.
  Den som lever får väl se!

 2. Schlagerpinglan

  Andreas, Ja, att det inte finns någon spärr alls för hur många gånger varje telefonnummer får rösta är beklagligt, minst sagt. Förhoppningsvis blir det det bidrag som fått röster från flest individer som vinner men det lutar väl inte åt det hållet. Vi får se vad som händer. Spännande är det i alla fall.

 3. Ingela

  Hej!

  Kul att du har Hot for the night med på din lista. Mina døttrar ær med o sjunger på den. Tusen tack! O till Andreas får jag væl motvilligt sæga att din låt ær också bra 😉

 4. Schlagerpinglan

  Ingela, då måste du vara väldigt stolt nu. 😀 För tillfället är det deras och Thelmas bidrag som jag håller en extra tumme för. Lycka till.

 5. Ingela

  Visst ær jag stolt! Kanske blev Jenny (min ældsta) inspirerad nær Carola vann 1983, då va hon 3 veckor gammal 🙂

 6. Andreas

  Tack Ingela! Kul att höra!
  Hälsa din dotter att hon sjunger fantastiskt bra.
  Jag spelar jätte gärna gitarr på någon platta som hon är med på sen. Om hon behöver en gitarrist någon gång i framtiden.

 7. Schlagerpinglan

  Hasse, I förra veckan skrev jag ett mail till svt där jag ville ha klarhet i om Webbjokernreglerna ändrats. De har fortfarande inte svarat.

 8. Dan

  Jag gillar verkligen bidraget “Vi som lever” (168) i kategorin visa. Bra röst och en melodi som sätter sig direkt.

 9. lotta ahlberg

  Hej!
  Vad tycker ni om låten You´re a star nr 180? Jag gillar den då den känns lite fräsch o ny!

 10. Schlagerpinglan

  Dan, Jag tycker att “Vi som lever” växer med tiden. Kommer på mig själv att jag går och nynnar på den ibland. 🙂

  lotta ahlberg, “You’re a star” var inte riktigt i min smak, lite för släpig, men visst känns den lite ny. Det är ingen massprodukt och det finns säkert de som uppskattar den. En smaksak, helt enkelt.

  Erik, Om Wiwas bidrag legat uppe i februari så borde den ju inte kvalificera sig som en Webbjoker. Detta är dock något som svt bestämmer.

 11. Hasse

  Vad det gäller om låtar ska diskas eller inte, så förmodar jag att SVT “ligger lågt” än så länge. Även om SVT-redaktionen fått kännedom om flera bidrag som skulle kunna vara i farozonen och riskerar att diskas av olika anledningar.
  Skälet till deras låga profil är naturligtvis att det skulle smutskasta denna “rättvisa” tävling och här litar SVT istället på turen. Att dom “tveksamma” låtarna skall falla bort i omröstningen redan idag klockan 12.00. SVT har ju dessutom tillgång till exakt vilka placeringar dessa låtar har. Kanske vi kan kalla det för att dom gör en aktuell riskbedömning. Efter dagens omröstning får dom väl i så fall ta sig en rejäl funderare på om dom kan gambla vidare på att “riskbidrag” verkligen hamnar utanför TOPP10 i sista stora omröstningen. Då är det lugnt eller hur och ingen behöver bli upprörd. Rätta mej om ni tycker att jag har helt fel i mina spekulationer.

 12. Schlagerpinglan

  Hasse, Själv har jag ju inte några 100%-iga bevis för att något bidrag inte skulle uppfylla Webbjokern-kraven och jag vill ju inte riskera att svartmåla någon orättvist.

  SVT har däremot stora resurser och borde med lätthet kunna kontrollera sådant och dra bort sådana bidrag. Att vänta och hoppas att de ska åka ut ändå låter inte så rättvist mot konkurrenterna som felaktigt åker ut i dess ställe.

 13. Thelma Lebert

  Hej!
  Schlagerpinglan! 🙂 Jag har följt din blogg sen du började skriva om webbjokern, men jag har inte kommenterat förrän nu. Jag ville bara skriva och säga hej och KUL att du gillar min låt!! 😀
  Jag är 15 år, svensk och har bott i Thailand större delen av mitt liv. Musik är liksom klistret som håller ihop mitt liv. Jag sjunger, spelar gitarr och skriver låtar.
  Webbjokern är en chans för mig att testa mina vingar. Det ska bli superkul och spännande att se vad som händer – och må bästa låt vinna!!

 14. Schlagerpinglan

  Thelma, Hej själv. 😀 Ja, som du redan vet så gillar jag verkligen din låt. Den har varit intressant från första lyssningen och sedan växt ännu mer. För tillfället så är det den som toppar min lista och jag håller tummarna för att du är med och slåss om slutsegern. Lycka till.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se