Schlagerpinglan: När jag började att följa Melodifestivalen, i början på 80-talet, så var utbudet av Melodifestivals-relaterat material väldigt begränsat. Numera finns det nästan hur mycket som helst. Här nedan har jag samlat ihop några länkar som jag själv kommer att ha nytta av de närmaste veckorna. Mycket nöje!

Nyhetssidor:
Aftonbladet.se och Expressen.se brukar alltid ha något att skriva om. Det är inte alltid helt sant och det är inte alltid helt relevant men av någon anledning så lider de aldrig av nyhetstorka när det gäller Melodifestivalen.

Poplight, före detta Gylleneskor.se, skriver mycket om allt som rör Melodifestivalen samt en massa annat om svensk musik och Eurovision.

SVT-kanaler:
Svt.se: Här är den officiella Melodifestivalssidan.
Twitter.com/svtmello: Små korta meddelande för twitter-fantaster.
Youtube.com/user/svtmello: Artistpresentationer m.m.

Webbradio:
SR Melodifest är en webbradiokanal som endast spelar Melodifestivals- och Eurovisionlåtar. Helt oumbärlig!

Proffs-bloggare:
Alla tidningar med självaktning har en speciell schlagerbloggare. Den bäste av dem alla är naturligtvis Aftonbladets Tobbe Ek men även Expressens Anders Nunstedt brukar få till några läsvärda rader då och då.

Hängivna bloggare:
Det finns många intressanta bloggar som skriver om Melodifestivalen. Förrutom min egen, Schlagerpinglan, så kan jag rekommendera Schlagerprofilerna, Pierre’s Schlager Experience, ESC-Panelen och Schlagerzoot.

Melodifestivalsartister som bloggar:
En del artister har sina egna bloggar som de sköter om väldigt noggrannt medan vissa endast skriver några rader för att de måste. Många hittas på snowfish.com, aftonbladet.se och poplight.zitiz.se.

Schlagerpinglan: Tipsa gärna om du har något annat Melodifestivalen-relaterat smultronställe på nätet som kan vara av intresse.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se