Schlagerpinglan: Nu på lördagen den 6:e februari är det som sagt dags för Norge, Danmark och Island att utse sina bidrag till Eurovision Song Contest 2010. De sex isländska finalisterna (i rätt startordning, länkar till uppträdandena och min betygsättning) hittar ni här nedan.

Inför finalen av Söngvakeppni Sjónvarpsins 2010, 6:e februari:
1. “The One” – Íris Hólm
(Birgir Jóhann Birgisson / Ingvi Þór Kormáksson)
Schlagerpinglan: Här har vi en klassisk ballad av den bättre sorten. Som de flesta andra ballader så blir den bättre och bättre för varje gång man hör den. Årets Yohanna lyckas dock inte att hålla intresset uppe hos mig lika bra som förra årets original.
Betyg: 3+/5

2. “Out Of Sight” – Matti Matt (Matthias Matthiasson)
(Matthías Stefánsson / Matthías Matthíasson)
Schlagerpinglan: Oj, här har vi vilda västern, Rednex, Robbie Williams och en hel del annat på en och samma gång. Resultatet är dock inte alls så underhållande som man kan tro, snarare tvärtom. Inget som mina öron blir glada över.
Betyg: 2/5

3. “Gleði og glens” – Hvanndalsbræður
(Rögnvaldur Rögnvaldsson)
Schlagerpinglan: Efter andra deltävlingen så visste jag inte riktigt vad jag tyckte om denna låt. Nu när den mognat så inser jag att det är ett bra försök och att det blir pluspoäng för att den sjungs på isländska men att den saknar det där lilla extra. Det blir ett “nej tack” från mig, trots allt.
Betyg: 2/5

4. “One More Day” – Jógvan Hansen
(Óskar Páll Sveinsson / Bubbi Morthens)
Schlagerpinglan: Gränsen mellan en stor låt och en stor gäsp är hårfin. Detta nummer balanserar någonstans däremellan. En del av mig tycker att “One More Day” är riktigt bra medan den andra delen är övertygad om att detta är alldeles för anonymt och lär vara chanslöst i ESC.
Betyg: 3/5

5. “Waterslide” – Sigurjón Brink
(Sigurjón Brink)
Schlagerpinglan: Har man ett sjukt stort behov av en dos konstgjord sommar så kan denna lilla visa kanske fylla ett visst behov. Annars förstår jag inte riktigt vad man kan ha för glädje av upplevelsen. Tala om att vara på fel plats vid fel tidpunkt.
Betyg: 2/5

6. “Je Ne Sais Quoi” – Hera Björk
(Örlygur Smári / Hera Björk Þórhallsdóttir)
Schlagerpinglan: Finalens klart bästa låt. Det är tyvärr inte låtens förtjänst att den är så överlägsen utan det beror snarare på att konkurrensen är på gränsen till obefintlig. Jag hoppas på lite bättre bett i låten vid nästa framträdande, som det är nu så framstår den som ganska platt.
Betyg: 3+/5

Schlagerpinglan: Till skillnad från Norge så har inte Island lyckats att få till det i år. Jag kan inte säga att jag känner speciellt starkt för något av bidragen, trots att jag både tror och hoppas på att det blir Hera Björk tar hem det med sin “Je Ne Sais Quoi“.

Frågan är dock om inte “The One” med Íris Hólm hade haft större chanser i ESC, men sådant är ju väldigt svårt att spekulera om.

Mer om den isländska uttagningen hittar ni här: Inför deltävlingarna, Del 1, Del 2 och Del 3.

Läs även vad Pierre och ESC-panelen tycker om det isländska finalfältet.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se