Greklands ESC-bidrag 2010

2010-03-15 (måndag)

Grekland valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010 genom en nationell final där vinnaren utsågs av både jury och tittare.

Egentligen skulle det varit tio tävlande bidrag men efter avhopp och diskningar p.g.a. läckor så var de bara sju som kom till start. Vann gjorde förhandsfavoriten “Opa” med Giorgos Alkaios & Friends.

Lyssna på Greklands ESC-bidrag 2010 här:
Giorgos Alkaios & Friends – “Opa”

Bidragen i den grekiska finalen:
1. “Illusion“, Christos Hatzinasios
2. “Game of life“, Sunny Baltzi & Second Skin
3. “Kivotos tou Noe“, Manos Pyrovolakis
4. “Opa“, Giorgos Alkaios & Friends
5. “Polemao“, Giorgos Karadimos
6. “Kinezos“, Melisses
7. “Touch me deep inside“, Émigré
(källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Folkmusik av det lite tyngre slaget är vad Grekland valde att skicka till Eurovision i år. Frågan är dock om detta inte är lite väl enformigt och ointressant för att det ska kunna ge en placering som grekerna blir nöjda med.

Om de ansåg att Sakis Rouvas sjundeplats förra året var en besvikelse så bör de nog göra sig beredda för en smärre chock i år för det är inte säkert att “Opa” kommer att placera sig mycket bättre. En finalplats får de i alla fall utan tvekan, det är ju trots allt Grekland.

Själv föredrog jag den fina balladen “Polemao” men är nog trots allt ganska nöjd med att den första semifinalen, där Grekland tävlar, inte blir helt översållad med ballader. Man vill ju helst kunna hålla sig vaken hela kvällen. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se