Malta: My Dream

2010-05-13 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Malta
Bidrag: “My Dream” (video) (live) (text)
Artist: Thea Garrett

Startnummer: nr 11 i semifinal 1
Uttagningsprocess: Av 36 bidrag, som presenterades i sex program, valde tittar och jury ut 20 som fick tävla i en final där slutsegraren utsågs.
ESC-historik: Malta

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Maltas ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Nedre mitten/botten-tio av de 39 & inte vidare till final

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Här har vi ännu en ballad som är så pass bra att den skulle kunna platsa i finalen. Jag tror dock att den är alltför förutsägbar för att den ska kunna locka till sig någon större mängd röster från folket. Kanske kan juryn belöna den med en del för Theas egen insats men det borde ändå inte räcka ända fram.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Fiskmåsen i framträdandet var väl lite speciell men rent låtmässigt så tycker jag mig ha hört något liknande väldigt många gånger förr. Ska det vara gammal skåpmat så ska det vara med någon form av knorr och det tycker jag inte att denna ballad har.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Malta: My Dream”

 1. Kerstin

  Ännu ett ointressant präktigt bidrag utan något som fångar mitt intresse. Tror inte detta tar sig till final det är för slätstruket och tråkigt.

 2. Felix

  Den lär nog ta sig till final. Men väl där blir det nog ingen topplacering.

 3. Rickard

  Älskar detta bidrag och förstår inte hur det kan rankas så lågt??? Sångaren är kompetent och låten vacker! Fast nuförtiden handlar ju allt om show och framträdande. Det ska vara spektakulärt och utmanande. Själva låten hamnar i skymundan! Synd…

 4. Schlagerpinglan

  Rickard, Jag kan ju bara tala för mig själv men om man t.ex. jämför detta med Vitrysslands bidrag, som också är en ballad man känner igen, så ger Vitrysslands bidrag mig gåshud medan Maltas bidrag är närmare en gäsp. Så det är nog inte bara att det ska vara nytt utan det behövs något som berör och det är ju väldigt individuellt.

 5. Kerstin

  Jag tycker verkligen inte att det behövs någon stor show för att en låt ska vara bra inte för mig personligen i alla fall. De tre låtar jag har som favoriter i år har inga stora shower utan där är det låten som står i fokus men i Maltas fall så spelar det absolut ingen roll för mig om dom har show eller inte den är även för mig ett sömnpiller. Tycker nog ändå att Malta har ett mycket märkligt scenframträdande med fåglar och grejer. Tyvärr så berör varken Malta eller Irlands bidrag mig ett dugg utan jag har bara svårt att hålla mig vaken.

 6. Pierre

  My Dream är en klichekavalkad som gör låten närmast parodisk, vilken den där jättefiskmåsen bara stryker under. Helt chanslös!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se