Cypern väljer artist i kväll

2010-09-10 (fredag)

I kväll är det dags för finalshowen av Cyperns talangjakt “Performance“. Av de olika kategorierna så är det kategorin “Sångare/Sångerskor” som är mest intressant, då vinnaren där kommer att få representera Cypern i Eurovision Song Contest 2011. Detta val görs utav tittarna och en jury.

Se uttagningen här:
LIVE WEBCAST 20:15 CET: www.cypc.com.cy

Finalisterna av “Performance”, Sångare/Sångerskor-kategorin:
Costas Ioannides Annita Skoutela
Christos Milordos Stella Stylianou
Nicole Nikolaidou Malvina Charalambidi
Louis Panagiotou Marios Charalambous
Daphni Seisou
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Efter fyra år i rad av missade finalplatser så gick det äntligen vägen för Cypern 2010. Jon Lilygreen & The Islanders och deras lägereldslåt “Life looks better in spring“ lyckades att ta sig till finalen och landade där på en 21:a-plats. Bra gjort.

Nu är det ett nytt år och nya förmågor. Den stora frågan är: kommer Cypern att våga sig på att välja fram något annat än en Jon Lilygreen-kopia? Förhoppningsvis gör de det men kan inte klandras om de frestas att försöka köra på i det spår som fungerade.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Cypern väljer artist i kväll”

 1. Alex

  Jag tycker Cyperns bidrag var helt okej förra året, trist bara att de petade ut Sverige från finalen.. Men som sagt, blir spännande att se vad det blir för typ av bidrag nu!

 2. DavidG

  Konstigt att cypern och grekland är så lika som länder och vänner osv.. men när det gäller eurovision är de helt olika… medans grekland alltid skickar låtar som går hem och som oftast är ganska moderna så skickar cypern oftast mediokra artister med tråkiga och mediokra låtar.

  man önskar att cypern kunde få till en fullträff med något mer popigare bidrag.

 3. Bekka

  När väljer de låt? 🙂

 4. Schlagerpinglan

  Alex, Jag tycker också om låten, trots att den är i tamaste laget. 🙂

  DavidG, Mmm… så lika, så olika. Ändå varierar ju Cypern sig ganska bra med strandraggare, amatörer och veteraner om vartannat. 🙂 Ser gärna cypriotiska framgångar, men det lär knappast hända 2011 heller.

  Bekka, Det har nog inte meddelats ännu.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se