I dag, lördagen den 11:e februari, väljer Island, Norge och Ungern ut sina bidrag till Eurovision Song Contest, Sverige har kommit fram till deltävlingen i Göteborg medan Litauen sänder sin andra semifinal.

Kvällens schema med tider, länkar till de olika webbsändningarna samt länkar till mina personliga genomgångar av de tävlande bidragen hittar ni här nedan.

ESC-uttagningar, lördagen den 11:e februari:
kl. 19:55 – Norge, “Melodi Grand Prix”, Final
webcastgenomgång av bidragen

kl. 20:00 – Sverige, “Melodifestivalen”, Deltävling 2
webcastgenomgång av bidragen

kl. 20:00 – Litauen, ESC-uttagning, Semi 2
webcastinfo på esctoday.com

kl. 20:15 – Ungern, “A Dal”, Final
webcastpresentation av finalen

kl. 21:30 – Island, “Söngvakeppni Sjónvarpsins”, Final
webcastgenomgång av bidragen

Schlagerpinglan: I kväll håller jag främst tummarna för Regína Ósk på Island, Tooji i Norge samt Andreas Lundstedt och David Lindgren i Sverige. Att allt ska gå min väg vågar jag inte hoppas på men förhoppningsvis blir det tillfälle att jubla i alla fall en gång under kvällens gång. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Snabbguide till kvällens MF- & ESC-händelser”

 1. Martina

  Hej,

  Har precis sett slutet av Norges ESC men undrar hur deras poängsättning går till? De började med 2000, 4000 poäng etc men övergick sedan till typ 4679, 6832 poäng. Förstår ingenting. Hjälp!

 2. Schlagerpinglan

  @Martina, Som jag förstod det så hade de tagit alla de inskickade rösterna och sedan delat upp dem i olika potter för att det skulle bli mer spännande när de läste upp dem, därav de jämna siffrorna i början. Är ej helt hundra på att det var så, men tror det.

 3. davve

  Kul att tooji vann oväntat i norge!!

 4. Siri

  Poengene fra de tre byene (delfinalebyene) kom fra juryer og ble utdelt slik at den som fikk flest stemmer fikk 8000 poeng, den med nest flest fikk 6000 etc. Når man gikk over til landsdeler, så var det det reelle antall stemmer – og følgelig ikke så jevne tall, men tall av typen 4679 o.l. Og man ser jo også at det bor betydelig flere folk på Østlandet enn i Nord-Norge – derfor så stor forskjell i tallene fra de ulike landsdelene.

 5. Schlagerpinglan

  @davve, Jepp, det trodde jag aldrig. Roligt att även norrmännen kan överraska.

  @Siri, Tack så mycket för förklaringen. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se