Schlagerpinglan: På måndagskvällen sändes det första programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2012“. Om ni missade det eller vill se det igen så hittar ni det på svtplay.se. Vill ni endast veta hur panelen röstade så ser ni deras betyg här nedan:

Lena
Philipsson
Måns
Zelmerlöw
Gina
Dirawi
Lisette
Pagler
Thomas
Lundin
Finland
“När jag blundar”
18 4 2 4 4 4
Rumänien
“Zaleilah”
17 4 5 4 2 2
Island
“Never forget”
14 3 4 1 3 3
Schweiz
“Unbreakable”
14 3 3 3 3 2
Montenegro
“Euro neuro”
12 3 4 2 0 3
Grekland
“Aphrodisiac”
12 3 2 4 2 1
Albanien
“Suus”
9 1 0 1 3 4
Lettland
“Beautiful song”
6 1 0 1 1 3
Belgien
“Would you?”
3 0 0 1 1 1

Schlagerpinglan: Premiäravsnittet fick mer än godkänt av mig då de lyckats få ihop en bra panel med varierade årsikter och trevlig mix av personligheter. Den lilla knorren på slutet med lite nostalgiska ESC-ögonblick gjorde inte saken sämre utan jag ser med glädje fram emot nästa måndag. 🙂

Vad gäller resultatet så är jag väl inte helt överens med panelen. Bortser man från några småjusteringar så är det främst Montenegro som jag vill flytta ner några placeringar medan jag gärna ser Lettland en bit högre upp i listan. Att Finland var det bästa av de nio håller jag däremot med fullt ut.

Som vanligt så har Aftonbladets Markus Larsson givit sin syn på de aktuella bidragen och hans betyg hittar ni här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till ““Inför ESC 2012” – Del 1 – Resultat”

 1. Micke

  Mina betyg på dessa låtar:

  Montenegro – en fet nolla. Hemsk rätt igenom

  Island – en trea. Har förklarat på annat ställe

  Grekland – en svag trea. Mest grundat på min oro över henne som artist

  Lettland – en svag trea. Fick mycket skit i TV för att den är glad men vad är det för fel med att vara glad

  Albanien – en etta. Har hon tystnat än?

  Rumänien – en trea. Säckpipa, dragspel, rytm 5, vers 4, refräng 1 ger en trea.

  Schweiz – en svag fyra. Lovar så gott men något stoppar upp.

  Belgien – en svag tvåa. Händer det något?

  Finland – en stark fyra. Årets växare. Från plats 27 till plats 2 för mig på en månad.

 2. ADRRYS

  Jag tycker att Belgien är grovt underskattad överallt!

 3. Kerstin

  Man kan ju undra vart den här övertron på Montenegro kom ifrån, jag har svårt att se att det här kommer fungera. Sen förstår inte jag heller hur man kan ge Lettlands bidrag så låga betyg med motivering att det är glatt det är ju ändå en Schlagerfestival. Tror dom är ute och cyklar i några bidrag men överlag var det ett underhållande första program.

 4. Martin

  Hej Schlagerpinglan,

  har gjort en favicon du kan lägga på din sida [den där lilla ikonen i browsern]. Då ser bokmärkesraden finare ut. Har så klart bokmärkt din sajt!

 5. Micke

  Yepp jag har svårt att fatta gnället på Lettland för att vara ett “för glatt bidrag”. ?????????

  Iofs förstår jag inte sånt överhuvudtaget. För mig spelar det inte det minsta roll om bidraget är glatt, sorgset or whatever. Man måste väl kunna se och känna bra musik i alla sorter. Jisses va tråkigt om man bara ska lyssna på musik i dur eller i moll och inte kunna mixa det två. Självklart upp till var och en men för mig låter det hur tråkigt som helst. Hade inte ens klarat att lyssna på musik om det bara ska vara utifrån en enda mall.

  Ett råd till schlagerjuryn på TV. Säg att ni gillar eller inte gillar låten. Säg inte att den är för glad eller för sorgsen. För tusan njut av musik i alla de sorter. TYckte det var lite tråkigt att höra, i synnerhet, Måns Zelmerlöw bete sig på det sättet han gjorde. Synd för jag gillar Måns.

 6. jompa

  Tyckte de var bra; både Lena och Måns faktiskt. Gina måste komma med lite mer substans i sina kommentarer, men hon kanske återspeglar den vanlige tittaren rätt väl.
  Annars är Finland och Montenegro mina favoriter från del 1. Det blir dock mer intressanta låtar i nästa del.

 7. Micke

  Missförstå mig nu inte Jompa. Jag tyckte alla fem var bra inte minst Lundin som alltid. Jag tycker bara det är tråkigt att man ska dela in glad och sorgsen musik i fack som antingen dåligt eller bra. För mig finns det massa bra musik inom bägge delarna. Det handlar ju ofta om vilket humör man är i för stunden.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se