Nya versioner av Sloveniens bidrag

2012-04-28 (lördag)

Även Slovenien har givit ut flera olika versioner av sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2012 medan de i tävlingen håller fast vid originalversionen, i det här fallet den slovenska.

Här nedan ser ni länkar till “Verjamem” med Eva Botoengelska, kroatiska samt slovenska:

Länkar till olika versioner av Sloveniens ESC 2012-bidrag:
Pure Love“, Eva Boto (engelsk version)
U kamen i vodu“, Eva Boto (kroatisk version)
Verjamem“, Eva Boto (slovensk version)

Schlagerpinglan: Efter att ha hört den engelska versionen av “Verjamem” så är jag ytterst tacksam för att det är den slovenska versionen de skickar till Baku, all magi är ju som bortspolad i “Pure Love”. Trevligt dock med en version som man förstår texten på.

Dessutom uppger esc2012.webs.com att Slovenien satsar på ett magiskt, minimalistiskt scenframträdande där fokus ligger på Eva och låten. Detta hoppas jag betyder att körens uppseendeväckande huvudbonader är ute ur bilden.

Presentationen av Sloveniens ESC-bidrag 2012 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Nya versioner av Sloveniens bidrag”

 1. Micke

  Detta är till Rickard om hans balladlista. Känner du att det är fel plats Schlagerpinglan så flytta det bara. Helt ok.

  Då så Rickard ska vi ta en lite koll på din balladlista 🙂

  Fyra av dina låtar är också såna som jag gillar. I synnerhet Love shine a light och Gente di mare, även om jag har svårt att se den förstnämnda som en ballad som du 🙂 Il faut du temps är en låt som jag var grymt besviken på när jag hörde den i början. Tror jag väntade mig för mycket av Frankrike eftersom de året innan i mina ögon hade haft med en monsterballad. När jag väl släppte detta började jag tycka om Il faut du temps.

  Lite samma sak faktiskt med Every song is a cry for love då man alltid väntar sig så mycket av Irland och sen inser att de inte lägger för mycket på ESC. Låten är dock bra. Övriga låtar är helt ok om än inte några favvisar för mig. Kul du tog dig tid trots att du är kille 🙂

  3. Love shine a light (GB 1997)
  2. Gente di mare (Italien 1987)

  4. Il faut du temps (frankrike 2002)
  9. Every song is a cry for love (Irland 2006)

  5. Milim (Israel 2010)
  7. Eu Cred (Rumänien 1998)
  8. Hasheket Shenishar (Israel 2005)
  6. Angel (Malta 2005)

  10. A chaque Pas (Frankrike 2004)
  1. Hold me now (Irland 1987)

  Tänk att alla ni tre tjejer plus Rickard är så förtjusta i Hold me now med Jonny Logan. Vad är det för fel på er egentligen? 🙂

  JUST KIDING 🙂

 2. Micke

  Ok när vi ändå är på G kan vi väl ta en topp tio med snabbare låtar också 🙂

  Jag har egentligen lyssnat på det mesta inom ESC. Även tävlingar långt innan min egen tid. Nackdelen för de låtarna är ju att man inte har några egna minnen av dem. Har försökt koppla bort sånt och göra min best of lista med lite snabbare låtar. De flesta blir ju då från min egen tid men ett par andra har allt slunkit in.

  1. Schweiz – The highest heights 2009 (Måste vara från videon eftersom killen var sjuk under ESC) Ett av de tre bästa bidragen någonsin

  2. Bosnien – Bistra voda 2009 (Helst från videon) Ett av de tre bästa bidragen någonsin

  3. England – Love shine a light – 1997 (Helst från videon) Ett av få band som jag även lyssnat på utanför ESC. Vill man bli glad ska man lyssna på Katrina and the waves.

  4. Holland – I see a star – 1974 Kan inte fatta hur den ganska tråkiga Waterloo kunde slå detta glädjepiller)

  5. Sverige – The worrying kind – 2007 Äntligen ställde Sverige upp med en bra låt och bra artister. Vad nu det hjälpte

  6. Turkiet – Dinle – 1997 Så här kunde Turkiet låta en gång i tiden innan de sålde sin själ på ESC marknaden

  7. Slovakia – Horehronie – 2010 (Måste vara från videon) Det som på videon är ett härligt bidrag blev på scen bara patetiskt. Grymt mysig låt

  8. Finland – Hard Rock Hallelujah – 2006 Älskar tjejen på keyboard. Till skillnad från sina manliga kollegor som bara blir groteska i sina ”kostymer”, blir hon bara mysig 🙂

  9. England – Beg steel or borrow – 1972 Ett glädjepiller från förr

  10. Norge – Alvedansen – 2006 Grymt svag för dessa fioler och tjejer

 3. Kerstin

  Micke, jag ska absolut komma med en topp tio lista så snart jag får tid, kan redan nu säga att tre av dina favoriter finns med på min lista.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag ska också ta en mig en funderare vid tillfälle. Återkommer senare med min topp-tio-lista. Kan redan nu säga att din lista, enligt mig, är en härlig blandning av högt och lågt. 😉

 5. Daniela

  Micke, om det är till någon tröst hade jag faktiskt inte med “Hold me now” på min balladlista! 🙂 Visserligen tycker jag att det är en väldigt bra låt, men det finns helt enkelt andra som har berört mig mer.

  Jag är nog tyvärr inte lika bra som dig på att blunda för att de låtar som tävlat före ens egen tid av naturliga skäl inte har skapat lika starka personliga minnen hos en som nyare låtar, och jag måste medge att mina listor nog präglas av detta faktum. Jag har också så här i efterhand sett stora delar av de ESC-bidrag som tävlat genom åren, men när jag ska välja ut mina favoriter tenderar ändå nyare låtar att komma i första hand. Undantag finns dock, bl.a. ettan på denna lista.

  Att göra sådana här listor är alltid svårt, för det finns ju så många bra bidrag att välja mellan, och jag har även nu efteråt kommit på flera låtar som hade platsat på min balladlista. Men man får väl se det som så att de bidrag som dyker upp först kanske också är de som gjort starkast intryck! 🙂 Här är iaf tio av mina favoriter i kategorin up-tempo-ESC-låtar:

  1. “Diggi-Loo Diggi-Ley” (Sverige 1984). Min obestridliga etta genom tiderna och även en av mina favoritlåtar utanför MF/ESC! 😀 Ett bidrag som utan justeringar hade kunnat vinna också i dag .

  2. “Euphoria” (Sverige 2012). Baserat enbart på låten och MF-framträdandet eftersom vi ju inte sett årets ESC ännu. Så här långt tycker jag dock att detta är ett av de mest kompletta MF-/ESC-bidragen genom tiderna! 🙂

  3. “My Number One” (Grekland 2005).

  4. “Invincible” (Sverige 2006). En schlagerlåt när den är som allra bäst och ett ESC-framträdande som utstrålade 100-procentig proffsighet. Hade förtjänat att vinna.

  5. “Take Me To Your Heaven” (Sverige 1999). Tror detta var första året som jag fick/orkade vara uppe och se hela ESC-finalen! 🙂 Också ett exempel på en låt som förbättrades avsevärt av den engelska översättningen.

  6. “Love Shine A Light” (Storbritannien 1997).

  7. “Fly On The Wings Of Love” (Danmark 2000).

  8. “Coming Home” (Island 2011).

  9. “In A Moment Like This” (Danmark 2010). Litet minus för live-framträdandet. Hade kunnat vinna om den tävlat med två svenska artister.

  10. “Tell Me!” (Island 2000).

  Hedersomnämnande: “Hard Rock Hallelujah” (Finland 2006). Den här låten representerar verkligen inte min personliga musiksmak och när den vann den finländska uttagningen tyckte jag att det var en skam för hela landet. Men att få uppleva när ens eget land vinner ESC är ändå, oavsett bidraget, en speciell känsla och i Finlands fall har det ju dessutom inte varit särskilt nära att hända så värst många gånger! 🙂 Tycker också fortfarande när jag ser Lordis framträdande i Athen att det, på sitt eget speciella sätt, är ett av ESC-historiens mäktigaste! 🙂

  Blev mycket nordiskt på denna lista…

 6. Micke

  Förlåt att jag anklagade dig för att gilla ”Hold med now” 🙂

  Jo, jag tycker det är jättekul att kolla på gamla ESC år innan man ens var tilltänkt. Hittar massa favvisar även där. Ok kollade på din tio i topp. Där finns en av mina favvisar med, en riktig pärla med Katrina and the Waves. Sen finns det ytterligare tre där som jag verkligen gillar. Nja Tell me från Island var sannerligen inget att ringa hem om vad det gäller när de var på scen men videon var riktigt bra.

  Utöver dessa har du med fem till som jag tycker absolut är helt ok. Återstår då bara ett enda bidrag och den är inte något jag tagit till mig. Jag stannar där vad gäller den låten och artisten 🙂

  Tack för att du tog dig tid Daniela

  6. “Love Shine A Light” (Storbritannien 1997).

  2. “Euphoria” (Sverige 2012).
  10. “Tell Me!” (Island 2000).
  3. “My Number One” (Grekland 2005).

  7. “Fly On The Wings Of Love” (Danmark 2000).
  1. “Diggi-Loo Diggi-Ley” (Sverige 1984).
  8. “Coming Home” (Island 2011).
  5. “Take Me To Your Heaven” (Sverige 1999).
  9. “In A Moment Like This” (Danmark 2010).

  4. “Invincible” (Sverige 2006).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se