Schweiz “ESC 2013”-uttagning

2012-09-14 (fredag)

Som tidigare meddelats så kommer Schweiz att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2013 genom “Die Grosse Entscheidungsshow”:

Så här väljer Schweiz ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013:

 • TV-bolaget SF väljer ut fyra bidrag genom en internetomröstning. Internetbesökarna får rösta mellan den 15:e och 29:e oktober, fyra röster per person. Även en expertjury rankar bidragen och deras åsikter står för 50 % av rösterna. De fyra som får flest röster går vidare till finalen.
 • TV-bolaget RTS väljer ut tre bidrag internt.
 • TV-bolaget RSI väljer ut två bidrag genom en regional uttagning. Av alla inskickade bidrag får en tremannajury välja ut sex stycken medan teleröstarna får välja ut ett bidrag. Dessa sju bidrag får sedan tävla i en regionsfinal i slutet av oktober där publiken avgör vilka två bidrag som går vidare till finalen.
 • Finalen av “Die Grosse Entscheidungsshow” innehåller ovanstående nio bidrag och avgörs den 15:e december. Vinnaren utses av 100% tittarröster.
 • (Källor: eurovisionplattform.sf.tv och escwebs.net)

  Uppdaterat 2012-12-05: Startordningen i finalen samt länkar till bidragen hittar ni här.

  Schlagerpinglan: Förra året var denna uttagning ganska underhållande och jag hittade en hel del guldkorn. Naturligtvis var det inte många av dessa som tog sig så långt i omröstningarna men det är ju inget ovanligt. 😀 Förhoppningsvis så lyckas de i år hitta det där bidraget som inte bara är “bra” utan även gör att folk och jurymedlemmar röstar på dem. Det är dags för lite schweiziska framgångar i ESC.

  Trots att röstningen inte är igång ännu så kan ni gå in på SF:s hemsida och lyssna på de låtar som laddats upp till deras internetomröstning så här långt. I skrivandets stund finns där tio bidrag.

  Är ni intresserade av att tävla för Schweiz i ESC så tar SF emot bidrag fram till den 1:a oktober. Regelverket (i pdf-form) hittar ni här. Även RSI tar emot bidrag, se info här. Deras deadline är satt till den 30:e september.

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se