TV-bolaget ORF har meddelat att Österrike återigen kommer att använda sig utav formatet “Österreich rockt den Song Contest” för att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest fast den här gången blir det endast fem finalister. Finalen kommer att avgöras den 15:e februari 2013. Ytterligare information om uttagningen avslöjas vid ett senare tillfälle. (Källor: esctoday.com och escextra.com)

Uppdaterat: Vinnaren kommer att att utses genom 50/50 internationella juryröster och teleröster.

Schlagerpinglan: Efter några års frånvaro kom Österrike tillbaka till Eurovision 2011 med Nadine BeilersThe Secret Is Love” och knep genast en finalplats. 2012 hade det kunnat gå minst lika bra då deras uttagning innehöll ett flertal lovande bidrag. De beslutade sig dock för att ge Trackshittaz en chans med “Woki Mit Deim Popo“, vilket resulterade i att landet fick nöja sig med jumboplatsen. Nåja, nytt år, ny uttagning och ny chans att välja “rätt”. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Österrike väljer ESC-2013-bidrag 15/2”

  1. Micke

    Schlagerpinglan: Med risk för att bli tjatig: Det kan bara bli rätt 2013 för det är helt omöjligt att det kan bli mer fel än 2012 🙂

    Yepp i mitt tycke hade Österrike i sitt övriga startfält 2012 den bästa låten överhuvudtaget med. Inräknat alla bidrag som deltog i ESC och alla jag hört i ländernas nationella tävlingar.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se