Hela resultatlistan: Finalen av Eurovision Song Contest 2013:
1. Danmark 281 p. Only Teardrops“, Emmelie de Forest
2. Azerbajdzjan 234 p. Hold Me“, Farid Mammadov
3. Ukraina 214 p. Gravity“, Zlata Ognevich
4. Norge 191 p. I Feed You My Love“, Margaret Berger
5. Ryssland 174 p. What If“, Dina Garipova
6. Grekland 152 p. Alcohol Is Free“, Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis
7. Italien 126 p. L’Essenziale“, Marco Mengoni
8. Malta 120 p. Tomorrow“, Gianluca Bezzina
9. Nederländerna 114 p. Birds“, Anouk
10. Ungern 84 p. Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex
11. Moldavien 71 p. O Mie“, Aliona Moon
12. Belgien 71 p. Love Kills“, Roberto Bellarosa
13. Rumänien 65 p. It’s My Life“, Cezar
14. Sverige 62 p. You“, Robin Stjernberg
15. Georgien 50 p. Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
16. Vitryssland 48 p. Solayoh“, Alyona Lanskaya
17. Island 47 p. Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson
18. Armenien 41 p. Lonely Planet“, Dorians
19. Storbritannien 23 p. Believe In Me“, Bonnie Tyler
20. Estland 19 p. Et uus saaks alguse“, Birgit Õigemeel
21. Tyskland 18 p. Glorious“, Cascada
22. Litauen 17 p. Something“, Andrius Pojavis
23. Frankrike 14 p. L’Enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois
24. Finland 13 p. Marry Me“, Krista Siegfrids
25. Spanien 8 p. Contigo Hasta El Final“, ESDM
26. Irland 5 p. Only Love Survives“, Ryan Dolan
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Här ovan ser ni slutresultatet av ESC-finalen samt länkar till alla ländernas framträdanden, ifall ni missade något eller helt enkelt vill se dem igen. En fullständig poängtavla, där man ser vilka poäng de olika länderna gav varandra, hittar ni här.

Ja, då blev det en relativt spännande omröstning ändå, trots att det var förhandsfavoriten som vann. 😀 Personligen är jag ganska nöjd med resultatet och ser fram emot Köpenhamn 2014, för det är väl förmodligen där det kommer att hamna. Grattis Danmark, till en välförtjänt vinst!

Mer om finalen och semifinals-resultaten kommer under söndagen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


26 kommentarer till “Resultatet: Eurovision Song Contest 2013 Finalen”

 1. Rickard

  Gläds så med Malta! Drog ner bland de största applåderna på GA torg i Malmö! Gläds även med Italien och en ny topp tio sedan återkomsten! Slutligen Ungern som klarade topp tio med en av tävlingens skönaste låtar!

  Lider samtidigt med Frankrike och Spanien! Värda ett bättre öde! Annars är jag nöjd! Ett bra resultat!

  Sverige gör det strålande! Bara 22 poäng från en topp tio! Så att kalla det flopp som tidningarna gör är löjligt! Vad hade man väntat sig? En ny seger? 14/39 låtar anser i alla fall jag vara klart godkänt!

 2. Schlagerpinglan

  @Rickard, Jag kan bara skriva under på allt. 😀

 3. davve

  Rätt låt vann helt enkelt. end of story

 4. Micke

  Rickard: har inte läst tidningarna men om de skriver att det är en flopp så borde de väl ta en titt på sig själva istället och relatera till det som de skriver. Jag tycker ärligt talat att Sverige hade en skitlåt medan andra tyckte jättebra om den men oavsett vilket, hur tusan kan en fjortondeplats nånsin vara en flopp. Ta inte sånt där så allvarligt Rickard du vet väl hur tidningarna är. De måste ju skapa rubriker.

  Om jag ska tycka till själv så tycker jag att fem låtar definitivt hamnade på fel halva av tabellen Spanien, Frankrike, Litauen, Storbritannien och kvällens bästa manliga artist vår vän islänningingen. Övre halvan var vikt för dem.

  Azerbajdzjan och Ukraina var två länder jag definitivt hade velat avlägsna från pallplats. Den förstnämnda har en bra show men väldigt intetsägande låt som jag ser det. Den andra hade kvällens menlösaste show och hade dessutom försämrat sin låt eller så hade jag helt enkelt tröttnat på den.

  Jag är mest glad för att så många länder valde att sjunga på sina egna språk. RESPEKT. Dels var det ett bra startfält men även detta med eget språk var en del av att det aldrig blev tråkigt så som det ofta är annars när så många låtar ska spelas igenom. 26 låtar på engelska är ju bara sååååååååå tråkigt.

 5. Nike

  Jaa Norge kom 4 och Grekland 6 😀 Fast finland, nää! Den skulle ju vinna!

 6. Micke

  Ett mycket bra ESC år är avslutat med en mycket nöjd Micke. Tyvärr inte lika nöjd med resultatet men man kan ju inte få allt 🙂 Har hela tiden haft fem superfavoriter som jag inte kunnat skilja åt men efter igår kan jag och i finalen 13 bra av 26.

  Tyvärr måste jag meddela att fel slutresultat redovisades i TV och i tidningar igår och idag men sånt kan ju lätt rättas till. Så här skulle det egentligen ha sett ut 🙂

  1. Grekland
  2. Nederländerna
  3. Island
  4. Spanien
  5. Italien
  6. Ungern
  7. Storbritannien
  8 Frankrike
  9. Litauen
  10. Danmark
  11. Norge
  12. Georgien
  13. Vitryssland
  14. Malta
  15. Estland
  16. Rumänien
  17. Ryssland
  18. Ukraina
  19. Azerbajdzjan
  20. Moldavien
  21. Tyskland
  22. Belgien
  23. Finland
  24. Irland
  25. Armenien
  26. Sverige

  Många vacklade i semifinal och final och en del höjde sig men tre bidrag vacklade aldrig det minsta utan levererade hela tiden. Dessa var Grekland, Nederländerna och Island. Har man bra artister och en bra låt kan det aldrig bli fel.

 7. Rickard

  Micke: Det äg ingen fara! Vet om att de skriver bara för att skapa dramatik och få läsare! Men en stund som denna borde man sluta upp och bara stolt som svensk! 🙂

  Hehe fel resultat! Jo visst vore det bra med lite ändringar i listan! Men är väldigt nöjd om man jämför med tidigare år!
  Tycker att de flesta artisterna förbättrade dig från semin och presterade bra! Kanske hade den största nervositeten släppt när man väl var i final! 🙂

 8. Micke

  Visste inte att jag blev så mycket bättre av artisternas framträdande Rickard men det var ju schysst sagt av dig 🙂

  Skämt åsido Rickard vad tyckte du om Ukraina? Vågar knappt fråga Schlagerpinglan då jag vet vad hon tycker om den låten. Har sällan blivit så besviken på ett framträdande i ESC. Har hört andra som tyckte detsamma men det verkade ju inte som att det påverkade resultatet. Iofs är det ju bara positivt då det är låten och inte artisten som ska bedömas i första hand.

  Iofs är jag nere mer positiv till Schlagerpinglans andra bidrag Rumänien. Finns faktiskt något i den nu även om den är långt ifrån bra 🙂 Den låt jag tröttnat mest på av alla är Tyskland. Funkar nog bäst på dansgolvet annars tröttnar man lätt, åtminstone jag. En del är överraskade över Finlands och Irlands dåliga placeringar men det är inte jag. I mina ögon två av ytterst få dåliga bidrag i år. Finland tror jag dessutom förlorade mycket på den lesbiska kyssen i slutet. Jag personligen skiter fullständigt i det där men det sticker nog ordentligt i ögonen hos många i Europa.

 9. Josef

  Danmark tycker jag hade sitt bästa framträdande igår. Får GRATULERA!!! Dock var det inte lika klart som förra året med Loreen. Cezar gjorde kanske sitt bästa framträdande och borde ha belönats med en topp 10, men 13:e plats är godkänt ändå. Idollåten som alla säger från Azerbajdzjan var klart bättre igår än i semi 2. Han fick mer ton på versen och mer tryck i refrängen, detta land kan aldrig sluta upphöra leverera när det verkligen gäller! 🙂

  Italien hade ett av sina sämre (likaså Sverige), så tyvärr blev det inte någon riktig fight mot Danmark som jag hade hoppats på.

  Micke jag hade ..hm.faktiskt spelat på att Grekland skulle hamna topp 4 men så icke. :-(, men sedan fattar jag inte om nästan alla lovordar Island och han var hur säker som helst i sitt framträdande under kvällen, men fick en plats bakom topp 10, besviken är jag där. Anouk så säker med en bra kör i bakgrunden till skillnad från många länders körer tycker jag.

 10. Micke

  Josef: vad säger du om frågan jag ställde till Rickard om Ukraina?

  Jag skulle aldrig säga att Danmark var en tråkig vinnare för det tycker jag inte. Dock lite tråkigt när glädjen över Danmarks seger mest baserar sig på att de höll undan för Azerbajdzjan och Ukraina. Men visst är det kul att Danmark vann även om jag tyckte det fanns nio bättre bidrag. Om Tyskland och Ukraina för mig är de som tappat alltmer så är Ungern och Frankrike det omvända.

  På tal om körer Josef. Ukrainas, Rysslands och Litauens borde ha sänts iväg till Kuala Lumpur eller något men Nederländernas är grym som du sa. Men för mig är den största av dem alla som står bakom huvudartisten/artisterna en liten blond tjej som står i bakgrunden av en skäggig snubbe med mössa och hans kompis på gitarr. Vilka pratar jag om? Jag pratar om Ungern som har en helmysig låt men utan tjejen i bakgrunden hade aldrig lyftet kommit. Ungefär som Norges låt hade varit nada utan snubben på trummor. Folk i bakgrunden är viktiga ibland 🙂

  Nej Island är ett mysterium. Har de ögonbindlar och hörselskydd som standardkläder i övriga Europa eller vad tusan handlar det. Ser de inte killen som kliver upp på scenen och bara sveper övrigt startfält ifrån densamma? Hör de inte det vi på den här bloggen hör hur smeker fram varenda ton så att varje ord får mening trots att vi inte förstår ett skit av vad han säger? Exakt samma frågor ställer jag mig om Nederländerna och Anouk. Kvinnan som fick övriga kvinnor på scen den här kvällen att framstå som deltagare i Junior Eurovision.

  De tre största var grekerna, Anouk och vår islänning men trots deras insats fanns det en än större hjälte på scen igår kväll och det var den fläkt som svepte Carola av scenen efter bara tio sekunder. Hade du kunnat äta något kära fläkt så hade jag skickat de finaste chokladaskar till dig. Tack för din insats. Kvällens viktigaste 🙂

 11. Rickard

  Micke: Haha blev lite fel där! 🙂

  Till frågan: Jag kan bara instämma! Men redan under de första repetitionerna blev jag orolig! Trodde dock att de skulle fixa till det på klassisk Ukraina manér med ett snyggt nummer! I finalen syntes bristerna ännu tydligare, när hon var omgiven av bra bidrag! Men som du säger, det är skönt att det inte påverkar låten utan att det är den och inte showen som är i centrum! Det är en trend på senare år, och det ger mig lite hopp tillbaka när det gäller Eurovision! Detsamma gäller Italiens 7:e plats och Maltas 8:e plats! Men man kan ju inte undgå att spekulera i hur ett snyggt och tilltalande framträdande hade hjälpt bidraget? 🙂

 12. OveI

  Så här ligger det till. Armenier boende i Georgien röstar på Armenien utan att nödvändigtvis lyssna på programmet. Detsamma gäller de flesta nationer. Många turkar i Tyskland gav alltid Turkiet höga poäng när de deltog. Sedan finns det undantag förstås. Dessutom röstar bara de som har pengar på sina kontaktkort eller har råd att ringa. Alla som vill rösta och inte har råd får inte sin röst hörd. Det finns istället ett perfekt och mer rättvist system där resultatet visar den verkliga opinionen. Det vore att alla var tvungna att lägga sin röst och att det var gratis. Helt omöjligt och inte demokratiskt och alltså ej genomförbart. Alltså får vi nöja oss med det bristfälliga och orättvisa system som vi har idag. Jag tycker för övrigt att alla melodierna i denna tävling är vinnare. Sedan kan man ju undra vad som hände med rösterna på Irland. Inte bra att vara sist när alla redan bestämt sig vad man skall rösta på och poängen tagit slut eller…?

 13. Frida

  Hej! Kul att läsa era kommentarer! Hjälp mig dock att förstå: Grekland!! Hur kan man ens ta den låten på allvar? Enligt mig usel text och sjukt trist genomförande. Känner att jag missar ngt då den hyllas här och dessutom får bra placering. I don’t get it!!!??;)

 14. Micke

  Helt rätt det är så att grannar röstar på grannar. Det finns ingeting i hela ESC cirkusen som jag är så less på som när svenskar klagar på att balkan röstar på balkan osv. De människor som år efter år gnäller över detta är totalt historielösa. Långt innan ens dessa länder kom in i tävlingen var det just detta som de nordiska länderna ständigt höll på med och gör än idag. Hmm var det inte så att Sverige trots att vi inte var bland de tio i år ändå fick några höga poäng av vissa länder? Hmm vilka länder kan det ha varit?

  Det värsta exemplen genom alla tider hände långt innan jag ens var påtänkt. Innan Sverige vann första gången med ABBA 1974 var vår bästa placering en andraplats 1966. Hur gick det till? Annat röstsystem då för varje land hade ett visst antal röster att lägga. Nu “slumpade” det sig så att ett land lade alla sina röster på ett land och det råkade vara vi i Sverige. Vilket land kan det ha varit då? De är jädrigt bra på skidor kan jag säga.

  Ett annat exempel var 1963 då Schweiz utropades som vinnare. DVS till Norge plötsligt sa att de måste göra om sin röstning. När de väl gjort de “slumpade” det sig så att ett visst land plötsligt stod som nya segrare. Vilket land var det? Kan säga som så att de är röda och vita och just idag är det väldiga segerrusiga människor i det landet. Historien är full av exempel på hur Norden “ställt upp” för varandra från den tiden till nutid så jag fattar inte ens hur folk orkar gnälla på att andra länder gör något som Norden alltid gjort. Märkligt. Detta är två extrema fall men Norden har kört samma race hela tiden. Dessutom är det definitivt inte alltid för att “mygla” utan det är givetvis också så att grannars musik oftast går hand i hand med varandras smak.

  Rickard: Den som jag tror förlorade mest på att vara helt utan show var Italien. Självklart det ska givetvis vara låten som avgör men jag undrar jag om inte lite mer show hade gjort Italien betydligt farligare.

 15. Nicklas

  Så här röstade de fem nordiska länderna i snitt.
  1 Norway 11,5
  2 Denmark 9
  3 The Netherlands 8,4
  4 Sweden 7
  5 Iceland 4
  6 Malta 3,8
  7 Belgium 3,6
  8 Romania 3,2
  9 Russia 3
  10 Hungary 3
  11 Greece 2,4
  12 Azerbaijan 1,4
  13 Ukraine 1,4
  14 Estonia 1,2
  15 Finland 0,5
  16 France 0,4
  17 Ireland 0,4
  18 United Kingdom 0,2
  19 Italy 0
  19 Moldova 0
  19 Georgia 0
  19 Belarus 0
  19 Armenia 0
  19 Germany 0
  19 Lithuania 0
  19 Spain 0

 16. Micke

  Frida: Med all respekt. Ta nu inte detta fel men vet du vad Greklands låt handlar om? Jag vet och det har ingeting att göra med att hylla alkohol. Jag älskar låten men om du inte gör det så har du givetvis all rätt i världen att inte göra det men snälla låten handlar inte om något fylleslag eller liknande den handlar om Greklands ekonomiska situation.

  Jag älskar som sagt låten, framträdandet, gruppen ja det mesta med dem 🙂

 17. Micke

  Nicklas: Tack för det. Verkligen överraskande att Norden röstar på Norden. Det har väl aldrig hänt förr 🙂 Det var bra du skrev just efter det jag skrev

 18. Frida

  Har absolut ingen aning om vad den handlar om! Gubbar som sjunger om alcohol som är free:) skalyssna om ordentligt och ge den en chans. Avfärdade den direkt som usel! Kul att omvärdera saker, återkommer!;)

 19. Micke

  Frida: Du är välkommen 🙂

 20. Nicklas

  Micke: Tack själv och du ser där också att det i huvudsak var de nordiska länderna som röstade på Anouk(3:e plats bakom Norge och Danmark). Anouk, du vet 🙂

 21. Rickard

  Frida: smaken är väldigt olika och här på bloggen kan åsikterna gå isär rejält ibland! Jag kan bara tala för mig själv (och kanske Micke)! Oavsett vad bidraget handlar levererar man ett tre minuter långt lyckopiller! Det är inte tillkonslat på scen där stegen eller tonartshöjniningen måste sitta! Man går bara upp och river av låten rakt upp och ner! Det är full fart från första till sista ton! Sedan hade man nog fördel av att man var i princip ensam i sin genre! Och omgiven av många lugnare låtar och ballader! 🙂

 22. Jonny

  Inte överraskad över Danmarks seger. Höll den som trea för egen del. Glad att det gick så pass bra för Ungern som det gjorde. Islänningen sjöng med sån inlevelse och så bra, att jag inte vill förstå vad de röstande gick miste om. Tycker att Belgien skulle hamnat lite högre, för det är en smart pop-produktion med moderna inslag, och han höll nerverna i styr. Jag ger en eloge till Krista för att hon hade modet att genomföra flatkyssen. Det var ett bra framträdande, men kanske inte en så märkvärdig låt. Ukraina och Moldavien hamnade för högt upp. Ukrainas bidrag var en obegriplig misch-masch och Moldaviens mycket visuell, men intetsägande sång.

  Irland sist. Jag är inte förvånad. Jag tycker den var ganska ok men inte så att jag kunde tänka mig att rösta på bidraget. Kanske många andra tänkte likadant?

 23. Daniela

  Jag är i stort sett också riktigt nöjd med resultatet. Danmark var en värdig vinnare, och jag tyckte faktiskt att Emmelie gjorde ett mycket bättre framträdande i går där hon höll tillbaka leendena lite och framförde låten med mer skärpa och trovärdighet. Låten i sig är ju som gjord för ESC, så jag förstod redan första gången jag hörde den att den skulle gå långt, och nu får vi alltså räkna in den i raden av väntade men värdiga vinnare! 🙂 Kul ändå att det trots allt blev lite spänning under omröstningen och att tolvorna delades ut åt lite olika håll. Och det med all rätt, för årets finalfält höll som sagt genomgående mycket hög klass (med några få undantag) och en ovanligt stor del av bidragen hade enligt min åsikt varit fullvärdiga vinnare, så det hade känts lite orättvist om Danmark tagit en alltför överlägsen seger.

  Det finns egentligen inte ett enda bidrag bland topp-10 som jag kan ifrågasätta eller påstå att jag inte tycker att det förtjänade den placering det fick. Problemet är väl snarast att det finns ett flertal andra bidrag som också förtjänat att vara där, men det är väl bara att konstatera att antalet bra bidrag i år var betydligt större än antalet topp-placeringar! 🙂 T.ex. Island, Finland, Sverige, Storbritannien och Irland hade jag personligen velat se betydligt högre upp, men å andra sidan var redan Islands och Finlands finalplatser de största vinsterna för mig i år.

  Jag vill fortfarande tro att Ukraina hade kunnat vinna om de bara fått till den fulländade scenshow jag förväntat mig, men nu var t.ex. kören och stenen som Zlata stod som fastskruvad i ingenting som lyfte helhetsintrycket åtminstone för mig, snarare tvärtom. Dock tyckte jag att Zlata gjorde ett bättre och mer fokuserat framträdande i går jämfört med i semifinalen, så plus för det och roligt att låten ändå belönades med en fin pallplats.

  I övrigt är det väl bara att tacka SVT för tre stabila och bra genomförda shower! Speciellt finalen i går tyckte jag showmässigt var en av de bättre på länge med det pampiga öppningsnumret där de tävlande kom ingående över bron, underhållande pausnummer och en stämningsfull stund med Sarah Dawn Finers version av “Thank you for the music” innan röstningen. Enda minuset var som sagt vinnarpresentationen innan alla länder röstat, det var verkligen en stor miss, men annars en imponerande bra final! 😀 Tack också till dig Schlagerpinglan för (som vanligt!) superfin bloggrapportering och -uppdatering! 😀 Den här bloggen är numera det ställe där jag först kollar upp ESC- och MF-nyheter, eftersom jag vet att den alltid är så väl uppdaterad och det dessutom är roligt att ta del av allas åsikter och diskussioner! Så sort tack också för det! 🙂

 24. Schlagerpinglan

  @Daniela, Tack själv, (både till dig och alla andra som skriver kommentarer här) utan er läsare som kommenterar så flitigt hade denna blogg inte varit hälften så läsvärd som den är. Så tack för allt intressant ni tillför. 😀

 25. Christina i Norrköping

  “Inför kvällens final i Eurovision song contest rapporterar Huffington Post ett mycket intressant resultat. Det amerikanska analysföretaget Meltwater har kommit fram till att Irland, snarare än favorittippade Danmark, kommer att vinna.” (Svd)

 26. Alex

  men… Island väckte ju mitt hopp om melodifestivalen/Eurovision igen… han kom ju inte ens bland top 5….

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se