SanMarino I går avslöjade TV-bolaget i San Marino, SMRTV, att de tänker skicka sångerskan Valentina Monetta till Eurovision Song Contest 2014. Det blir m.a.o. tredje året i rad som sångerskan representerar landet i tävlingen. Mer info om hur själva bidraget ska utses avslöjas vid ett senare tillfälle. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: San Marino ger alltså artisten som misslyckats att ta landet till final två år i rad en tredje chans… och jag tycker att de gör alldeles rätt. 😀

Valentina Monetta är en av mina favorit-ESC-artister och jag är väldigt nyfiken på vad de kan tänkas satsa på nu när de utan önskat resultat testat både ett bottennapp (“The Social Network Song…“, 14:e-plats i semi 1, 2012) och en underbar pärla (“Crisalide (Vola)“, 11:e-plats i semi 2, 2013).

Eurovision-publiken/juryn kan ibland vara oerhört svårflörtad, på gränsen till orättvis, men jag håller tummarna för att San Marino nu äntligen ska lyckas knipa den finalplats som jag personligen anser att de borde fått redan i år. Lycka till, Valentina & C:o! 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Valentina Monetta för San Marino 2014!”

 1. Adri

  Jag är skeptisk. Tittarna kommer nog aldrig rösta vidare San Marino så de borde satsa på någonting som juryn garanterat kommer att älska. Hoppas att de antingen satsar på en helt ny genre för Valentina eller gör typ Crisalide 2.0.

  Jag tror för övrigt att Crisalide skulle tagit sig till final med en LITE bättre sånginsats och om de bara var balad rakt igenom.

  Nåväl. Lycka till Valentina! Det vore hemskt att se en sådan talangfull artist som Valentina faktiskt är åka ut på grund av att hon representerar San Marino i en semi där Italien inte röstar.

 2. Micke

  Schlagerpinglan: Jag har hela tiden trott och gör så fortfarande att Valentina och Siegel fick lida i år för det de gjorde förra året. Tyvärr kan människan vara långsint ibland och jag tror att det var vad paret fick lida för i år. Hatar sånt! Det är ju för tusan låten som ska bedömas och inget annat. San Marino fick lida för detta och Schweiz för folks Malin Roos åsikter om Frälsningsarmen.

  Trägen vinner är ett gammalt utryck och jag tror på Valentina. Får hon en bra låt till så har folk snart glömt Facebookstrulet. Hon är en bra sångerska så där fattas definitivt inget. I övrigt är jag enig med Adri om att det möjligen var att ta till för mycket när man gjorde tempoväxlingen i årets låt. Lite svår att greppa för en del kanske. De skulle nog gjort balladstuket rätt igenom.

 3. Adri

  Nja jag tror att de flesta som inte är hardcore fans som oss här hade glömt Facebook-låten men du har kanske rätt. Det vore i alla fall den bästa förklaringen. För allt annat stämde in tycker jag.

 4. Stefan

  Vola, vola!

  “Underbar pärla” säger du, äntligen någon mer som uppskattar den bästa låten i ESC på åtta år!
  Jag fattar inte hur OGAE kan rösta fram den till tvåa och så kommer den inte ens till final 🙁

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Kanske ligger det något i det. Man ser ju “ofta” artister som vinner sina nationella uttagningar med mediokra låtar där man kan misstänka att de vunnit för att de hade en bra låt förra året, så varför skulle det inte kunna fungera på andra hållet också.

  @Adri, Förmodligen har även du rätt i att låten skulle tjänat på att hålla sig till ballad-formatet. Själv tyckte jag om låten mycket p.g.a. tempoväxlingen men det verkar som att majoriteten inte var lika imponerad.

  @Stefan, Nää… när man själv hör hur underbar en låt är så är det svårt att förstå hur alla andra kan missa det. 😉

  Så, då har Valentina testat en låt som inte gick hem alls och en som jag personligen älskade, till 2014 så bryr jag mig inte så mycket om ifall låten faller mig i smaken, nu bara MÅSTE hon få en låt som kan ta henne till final. 🙂

 6. Rickard

  Det som nämns är säkert bidragande orsaker, men jag tror att huvudorsaken är så enkel som att det är San Marino och inte Turkiet, Ryssland, Ukraina, Azerbajdzjan eller Grekland som vi pratar om! Dvs tävlingen är, trots juryns intåg, fortfarande orättvis i den bemärkelsen att vissa länder fortfarande missgynnas av att man inte har en massa grannländer eller delar liknande kulturella/historiska band med ett flertal andra länder! Tyvärr är det en sanning år 2013! Det finns givervis undantag men det går inte att komma ifrån det faktumet!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se