Häromdagen presenterade jag en liten samling med (mer eller mindre) nyligen släppta musikvideor till låtar av artister som på något sätt kan knytas till Eurovision Song Contest. Det finns naturligtvis väldigt många fler än de så vi tar ett litet axplock till:

Länkar till diverse (mer eller mindre) aktuella musikvideor (och relaterade Eurovision-bidrag):
Nekemte“, ByeAlex (Ungern 2013: “Kedvesem (Zoohacker Remix)“)
Sommer“, Brinck (Danmark 2009: “Believe Again“)
Can’t Get Over You“, Lauris Reiniks (Lettlands Eirodziesma 2011: “Banjo Laura“)
Stāsti Man“, Lauris Reiniks (Lettland 2003: “Hello From Mars“)
Mi Mi Mi“, Serebro (Ryssland 2007: “Song # 1“)
Gotteland“, Sean Banan (Sveriges MF 2012: “Sean Den Förste Banan“)
(Sveriges MF 2013: “Copacabanana“)

Schlagerpinglan: Ja, det här var en salig blandning av artister, språk och musikstilar och det är ju det som gör Eurovision till vad det är i dag. Allt ryms numera inom dess ramar och man riskerar aldrig att tröttna på detta underhållande fenomen. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ytterligare musikvideor med Eurovision-anknytning”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Jag är en envis jävel och när du nu lägger ut lite låtar gör jag detsamma om du tillåter. Har sagt tidigare och gör igen med benhård envishet att El sueno de Morfeo de spanska deltagarna i år är de kanske bästa deltagarna genom alla tider i ESC. Tyvärr hände något i finalen som jag fortfarande inte fattar. Sångerskan Rachels röst brast vid flertalet tillfällen och jag fattar nada. Har sett flertalet liveframträdanden med gruppen och hennes röst har aldrig pajat så. Kanske var hon sjuk eller nåt jag vet inte. Oavsett vilket tror jag det som hände störde väldigt många röstare. Synd. Jag gillade deras låt skarpt även om de som jag sagt tidigare gjort minst tio bättre låtar. Har redan lagt ut några exempel men jag tar några till. Möjligen har jag redan lagt ut en eller två av dessa. Schlagerpinglan om du inte gillar att jag gör så här så ta bara bort det. No problemas. Promise 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=owLvV9XSbaM Chocar

  http://www.youtube.com/watch?v=a3Vz2_CH-ZM Okupa de tu corazon

  http://www.youtube.com/watch?v=BlF1Y2d4zkA Para toda la vida

  http://www.youtube.com/watch?v=5eZWxqcrTws Lo mejor está por llegar

  http://www.youtube.com/watch?v=9kmFg1NnxAs Ojos de cielo

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Nejdå, det är inga problem – snarare tvärtom. Roligt att lyssna på lite ny musik med bra ESC-artister. Kan bara instämma med vad du skrev om ESDM – de ÄR bra men kom inte till sin rätt i Malmö. Synd, men det är ju charmen med live-sändningar – på gott och ont.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se