RSI, ett av TV-bolagen i Schweiz, tar nu emot låtar från artister och låtskrivare som vill tävla i RSI:s regionala uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014.

RSI:s regionala uttagning:

 • Deadline att skicka in låtar till RSI är satt till den 30:e september.
 • 7 låtar (vinnaren av Fattore Voce 2013 + 6 juryvalda låtar) kommer att få tävla i en radiosänd final.
 • Radiolyssnarna kommer att få välja ut RSI:s tre kandidater genom teleröster.
 • Senare kommer dessa tre kandidater att få uppträda live framför en jury. En av dem kommer att gå vidare till Schweiz nationella final den 1:a februari i Kreuzlingen.
 • (Källa: esctoday.com)

  Uppdaterat 2013-10-16: RSI:s regionala final kommer att sändas i radiokanalen Rete 3 den 12:e november.

  Uppdaterat 2013-10-18: RSI:s regionala final är slopad. I stället kommer en samling musikexperter, den 12:e november, att välja ut de tre låtar som ska representera RSI i uttagningen.

  Schlagerpinglan: Som tidigare meddelats så kommer finalisterna i Schweiz nationella uttagning att utses genom SRF/RTR:s internetomröstning, RTS:s internval och denna regionala uttagning i RSI:s regi. Till skillnad från den intressanta internetuttagningen så innehöll den förra RSI-uttagningen inga bidrag som föll mig personligen i smaken, så jag ser väl inte så där överdrivet mycket fram emot denna italienska del av den schweiziska uttagningen. Man vet dock aldrig, de kanske överträffar sig själva i år. 😀

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se