RTL, TV-bolaget i Luxemburg, har meddelat att de inte har några planer på att komma tillbaka till Eurovision Song Contest… i alla fall inte redan 2014. För tillfället så har de varken tillräckligt stor budget eller intresse men de stänger inte dörren helt för en eventuell comeback i framtiden. (Källa: oikotimes.com)

Luxemburgs fem Eurovision-vinnare:
1983: Si La Vie Est Cadeau“, Corinne Hermès
1973: Tu Te Reconnaîtras“, Anne-Marie David
1972: Après Toi“, Vicky Leandros
1965: Poupée De Cire, Poupée De Son“, France Gall
1961: Nous Les Amoureux“, Jean-Claude Pascal

Schlagerpinglan: Det första bidrag som Luxemburg skickade till Eurovision Song Contest var “Les Amants De Minuit” med Michèle Arnaud (som kom på delad andraplats 1956) och det senaste var “Donne-moi Une Chance” med Modern Times (som kom på en 20:e-plats).

Av deras totalt 37 bidrag så är “Children, Kinder, Enfants” med Margo, Franck Olivier, Diane Solomon, Ireen Sheer, Malcolm Roberts och Chris Roberts (13:e plats 1985) en av mina absoluta favoriter. Kan de skicka något liknande (fast lite uppdaterat) i framtiden så ser jag gärna att de kommer tillbaka till tävlingen. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “ESC 2014: Ingen comeback för Luxemburg”

  1. Anton

    Jag hoppas på en comeback från Andorra, men det känns väldigt långt ifrån verklighet! Vore superkul om de kom tillbaka och slogs mot San Marino om segern i Danmark! Heja micronationerna!

  2. Schlagerpinglan

    @Anton, Jag kan bara instämma. Smånationerna är ett intressant inslag i tävlingen och jag ser gärna att många av dem kommer tillbaka. Tyvärr har de mycket som talar emot dem.

  3. Micke

    När det gäller ballader har nog Luxemburg tillsammans med Italien varit de stora mästarna i ESC. Med tanke på att ballader inte har någon chans längre i ESC är en återkomst inte lika viktig längre men visst hade det varit kul med lilleputt landet tillbaka.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se