Idag publicerade EBU reglerna för Eurovision Song Contest 2014 och de finns att laddas ner i sin helhet från eurovision.tv.

De stora nyheterna är att tävlingen numera ska bli mer öppen så att det ska bli ett slut på alla spekulationer om röstfusk. Här är ett urval av regeländringarna:

 • Namnen på personerna som ingår i de nationella jurygrupperna kommer att avslöjas den 1:a maj 2014, alltså innan tävlingarna den 6:e, 8:e och 10:e maj.
 • EBU kommer att avslöja hur alla de individuella jurymedlemmarna röstat i de olika showerna (samt de uppdelade tele- och juryrösterna) efter finalen.
 • De som jobbar inom musikindustrin får endast vara med i de nationella jurygrupperna om de inte varit med i juryn de senaste två åren.
 • Både jurymedlemmar och tittare kommer även att kunna rapportera oegentlighet vad gäller röstningen direkt till den officiella hemsidan (eurovision.tv) så att alla anklagelser kan bli utredda ordentligt. (Källa: eurovision.tv)
 • Schlagerpinglan: Personligen tycker jag att detta är alldeles utmärkta åtgärder och visar att EBU gör sitt yttersta för att få en så rättvis tävling som möjligt.

  Tyvärr så kommer det alltid att finnas både de som vill fuska och de som älskar att sprida grundlösa rykten – så EBU:s förhoppningar om att röstfusks-spekulationerna ska minska i och med dessa regeländringar är nog inte så verklighetsförankrade. Hoppas kan man dock alltid.

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “Nya regler för Eurovision Song Contest 2014”

  1. Patrik Grahn

   Har man inte försökt att få både Färöarna och Grönland att bli medlemmar i EBU?
   Kommer Gibraltar att bli medlemmar i EBU?
   Hur går det med Liechtensteins försök att bli EBU-medlemmar?
   Ett annat land i mellanöstern som tidigare var fransk koloni Syrien, har inte Syrien ansökt om medlemskap i EBU?
   för det skulle vara spännande med nya länder i ESC

  2. Schlagerpinglan

   @Patrik Grahn, Vad gäller Liechtenstein så har de försökt att bli medlemmar men tyvärr fått nej. De andra “små” länderna vet jag inte så mycket om men ser gärna (eftersom många andra äldre ESC-länder blir allt bittrare) att det kommer lite nya länder till tävlingen och fräshar upp. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se