tyskland TV-bolaget NDR har avslöjat mer om hur “Unser Song für Dänemark“, Tysklands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014 som planeras att avgöras den 13:e mars i Köln, kommer att se ut.

Förutom att finalen kommer att innehålla 8 artister (med två låtar var) som avslöjas i mitten av december, så ska en av de tävlande vara ett okänt wildcard som utses med hjälp av ett YouTube-projekt under ledning av den populära musikern Adel Tawil:

Så här utses wildcard:et till “Unser Song für Dänemark”:
Unga förmågor (både solister och band) kan ladda upp sina videor (av egna låtar eller tolkningar av kända hits) fr.o.m. måndagen den 25:e november klockan 15:00 CET.
De bästa kommer att få vara med vid en klubbspelning i Hamburg den 27:e februari som kommer att sändas på NDR, eurovision.tv, och eurovision.de.
Tittarna får bestämma vilken av artisterna som får ett wildcard till den nationella finalen den 13:e mars i Köln.
Mer information om talangtävlingen hittar ni på unser-song-fuer-daenemark.de.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Detta format är nog ett av de bästa när det gäller ESC-uttagningar. Man satsar i första hand på etablerade artister för att få en stabil show men håller likväl dörren öppen för att man kan få se en ny stjärna födas, utan att man gräver ner sig i någon Idol-liknande grop. Det ska bli riktigt intressant att se vad detta kan leda till. 🙂

Samlad information om Tysklands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se