ungern_liten MTVA fick in över 200 låtar till “A Dal“, Ungerns nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014 och nu ska en 10-manna-jury välja ut 30 bidrag till deltävlingarna. Vilka som får tävla i “A Dal”, vars schema ni ser här nedan, avslöjas den 11:e december.

Det har även avslöjats att följande personer kommer att sitta i juryn under uttagningen: Rákay Philip, Jeno Csiszár, Kati Kovács och Magdi Rúzsa (“Unsubstantial Blues“, ESC 2007) medan ByeAlex (“Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ESC 2013) kommer att agera digital kommentator.

Schemat för Ungerns “A Dal 2014”:
25:e januari Deltävling 1
1:a februari Deltävling 2
8:e februari Deltävling 3
15:e februari Semifinal 1
16:e februari Semifinal 2
22:a februari Final
(Källor: adal2014.hu och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Ungern tillhör ett av de länder som jag fått upp ögonen för på senare år. De gör inte så mycket väsen av sig men lyckas på något sätt nästan alltid skicka, enligt mig, riktigt bra bidrag. Ännu en uttagning att se fram emot m.a.o., även om det blir lite svårt att avgöra vilken av Lettlands och Ungerns final som får första prio den 22:a februari. Det är dock ett angenämt problem som ännu ligger långt i framtiden. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Ungern i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se