Tyskland I går avslöjade NDR, TV-bolaget i Tyskland, sju av åtta finalister i “Unser Song für Dänemark“, landets nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Den sista finalisten väljs ut i en enskild uttagning som innefattar både youtube och en klubbspelning den 27:e februari.

Representanter från de största tyska skivbolagen, NDR och Brainpool har tillsammans utsett de sju finalisterna och här nedan ser ni namnen på dem samt en kort beskrivning samt länkar till smakprov på tidigare alster:

Sju av de åtta finalisterna av Tysklands “Unser Song für Dänemark”:
Das Gezeichnete Ich: En sångare och kompositör som spelar ett flertal instrument och gjorde TV-debut i Bundesvision Song Contest 2010 med “Du, es und ich” som kom femma.
Madeline Juno: 18-årig sångerska vars debutsingel, “Error“, blev en hit på Youtube och senare även ledmotivet till den mest framgångsrika filmen i Tyskland 2013: Fack Ju Göhte.
MarieMarie: En grupp som blivit känd för att mixa traditionell harpa och cello med elektroniska rytmer, se t.ex. “Under The Neon Sky“. De kallar själva sin musik för “folktronisk pop”.
Oceana: Artist som blev känd runt om i Europa med “Endless Summer“, den officiella låten för fotbolls-EM 2012.
Santiano: Mångsidig grupp som kombinerar folkmusik, schlager, irländsk folkmusik och shanties med pop och rock, se t.ex. “Santiago” och “Es Gibt Nur Wasser (LIVE)“. Deras första album “Bis ans Ende der Welt” har legat etta på den tyska listan och gruppen befinner sig för tillfället på en 60-stads-turné i Tyskland.
The Baseballs: Band som nått framgångar på listorna i Finland, Sverige, Norge och Schweiz med sina rocklåtar som t.ex. “Hello” och “Umbrella“.
Unheilig: Ett av Tysklands för tillfället mest framgångsrika band som fått ett flertal prestigefyllda priser. Deras album “Lichter der Stadt” har legat etta i Tyskland, Österrike och Schweiz medan t.ex. “Geboren um zu Leben” fick pris som bästa sång vid Comet Award 2011.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Det är ju skojigt att NDR fått tag på (vad som verkar vara) flera relativt stora och kända namn till sin uttagning. Personligen hade jag inte hört så mycket om ovanstående samling men det är alltid trevligt att få reda på hur mycket man missat. 🙂

Efter att jag gjort mig närmare bekant med de tävlande så var det inte svårt att utse en liten personlig förhandsfavorit: gruppen Santiano är den som jag personligen tycker representerar en musikstil som jag gärna ser i ESC. Om det sedan fungerar eller ej vet jag inte, men jag ser fram emot att få höra deras USfD-bidrag. 🙂

Mer om talangtävlingen som kommer att utse den sista finalisten hittar ni här medan allt om Tysklands förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 finns samlat här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se