azerbajdzjan Ictimai, TV-bolaget i Azerbajdzjan, har avslöjat att de tänker välja ut landets artist (och förmodligen även bidrag) i Eurovision Song Contest 2014 genom den (i Azerbajdzjan) välkända talangtävlingen “Boyuk Sehne“.

Auditioner kommer att hållas i åtta städer mellan den 9:e och 15:e januari och sedan lär det bli ett antal kvalrundor, semifinaler och en final, förmodligen i mitten av mars. Närmare information kommer vid senare tillfälle. (Källor: esctoday.com och oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Ja, det fungerade ju bra för för Farid Mammadov som kom från just talangtävlingen Boyuk Sehne med sin Hold Me och vann den azeriska uttagningen Milim Secim Turu för att sedan komma tvåa i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Så om det stämmer att de låter talangtävlingen ta över hela uttagningen så verkar det vara ett bra beslut.

Med tanke på att landet även vann Turkvision Song Contest 2013 för en tid sedan så vet de nog vad de gör och lär inte behöva några större lyckönskningar inför 2014 utan det kommer säkert att gå bra även i ESC 2014. Nu håller jag bara tummarna för att (hur bra jag än tyckte om “Hold me” i slutversionen) att de vågar ta ut svängarna och satsa på en inhemsk låtskrivare.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Azerbajdzjan 2014: “Boyuk Sehne”-auditioner startar”

  1. Davve

    Azerbaijan har ju blivit en stormakt i eurovision. Så väldigt lite talar för att den som vinner nationella finalen inte kommer placera sig åtminstone i topp5.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se