Finland På lördagskvällen avgjordes den första deltävlingen av “UMK 2014“, Finlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 6 artister framförde sina bidrag och efter att juryn och tittarna röstat så gick ett bidrag direkt till final, fyra får en andra chans i semifinalen och ett bidrag fick lämna tävlingen.

Eftersom tittarnas röster inte redovisades i detalj så vet vi inte riktigt hur stort stöd de fyra bidragen som gick vidare har i stugorna. Juryns röster fick vi dock veta och de hittar ni här nedan tillsammans resultatet och länkar till lördagens framträdande:

Resultatet av deltävling 1 av Finlands UMK 2014 (endast juryröster):
Till Final:
1. Something Better“, Softengine 8+10+9+9 = 36 p.
Till Semifinalen:
x. Selja“, Hukka ja Mama 10+9+8+8 = 35 p.
x. Kertakäyttösydän“, Jasmin Michaela 7+8+7+7 = 29 p.
x. God/Drug“, MIAU 6+7+6+4 = 23 p.
x. My Little Honey Bee“, Dennis Fagerström 4+5+5+5 = 19 p.
Ute ur tävlingen:
6. Let Me Take You There“, Lili Lambert 3+6+3+6 = 18 p.
(Källa: yle.fi)

Schlagerpinglan: Som jag skrev inför deltävlingen: bara Softengine och Jasmin Michaela går vidare så är jag nöjd, och nu när en av de fick finalplatsen och ett av de (enligt mig) svagaste bidragen åkte ut så kan jag ju inte vara mycket annat än helnöjd. 😀

Lite förvånad är jag över att juryn ansåg att Dennis Fagerström hörde hemma i utslagningszonen. Personligen så har jag i stället MIAU och Hukka ja Mama där, men då går jag ju mest efter låtarna och juryn tittar förmodligen på många andra saker.

Efter kvällens show så har jag i alla fall fått svar på frågan vilket bidrag som är min favorit, så här långt, och det var enkelt: “Kertakäyttösydän“. Egentligen tycker jag att “Something Better” är snäppet bättre men Jasmin Michaela utstrålade så mycket mer självsäkerhet att hon för tillfället är mitt förstahandsval i UMK 2014. Mycket kan dock hända innan det är dags för finalen. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2014 (inkl. resten av de deltagande bidragen och UMK-2014-schemat) hittar ni här: “Finland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se