Eurovision 2014: Blandade nyheter

2014-01-15 (onsdag)

Här följer lite blandade smånyheter med anknytning till Eurovision Song Contest 2014:

Rumänien
Rumänien
Den officiella versionen av Ovi & Paulas “Miracle” är släppt
Fr.o.m i dag (15:e januari) till den 15:e februari tar TVR emot bidrag till Rumäniens ESC-uttagning. I dag har även duon som kom trea 2010 med “Playing with fire“, Paula Seling & OVI, släppt fullversionen / textvideon till låten de hoppas få tävla med i år: “Miracle“. Lyssna på låten här. (Källa: esctoday.com)

ESC2014
ESC 2014
Den 20:e januari övertar Danmark värdskapet för Eurovision Song Contest
På måndag kommer Köpenhamn officiellt ta över värdskapet för ESC efter Malmö. Ceremonin kommer att hållas i Köpenhamns rådhus. Samma dag kommer även semifinals-dragningarna att göras. (Källa: dr.dk)

Israel
Israel
Israel tävlar i den andra semifinalen av ESC 2014
EBU har givit Israel klartecken att få tävla i den andra semifinalen vid årets ESC. Sedan tidigare vet vi även att Sverige tävlar i den första och Norge i den andra semifinalen, för att jämna ut tycket på biljettförsäljningen. (Källa: escsverige)

Irland
Irland
RTÉ avslöjar artisterna i februari
TV-bolaget RTÉ har avslöjat att de kommer att presentera de fem artister som ska tävla i Eurosong 2014 i början av februari. Även låttititlarna kommer att avslöjas då. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat 2014-01-16: De fem tävlande bidragen kommer att spelas upp i “The Mooney Show” på RTE Radio den 6:e februari (Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Vad gäller Ovi & Paulas “Miracle” så tog det ett antal lyssningar innan jag började att intressera mig för den… så trots det stora surret kring låten så hoppas jag att någon dyker upp i “Selecţia naţională” med en ännu bättre låt. Det ryktas t.ex. att även Mihai Trăistariu (“Tornero“, 2006) är intresserad av att ställa upp igen, så än är inte sista ordet sagt i frågan. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2014: Blandade nyheter”

  1. Adri

    Angående Rumänien hoppas jag verkligen redan nu att ‘Miracle’ är det utvalda bidraget. Jag älskar Paula & Ovi sedan 2010 och även om låten inte är riktigt lika unik som PWF så skulle den garanterat vara min Top 3 i år 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Då är det bara att gratulera och önska lycka till. Än så länge har jag bara fått den känslan för “Rhapsody #1” i Vitryssland… och den kom sist i sin final. “Miracle” har i alla fall fortfarande chansen. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se