Finland På lördagskvällen avgjordes den andra deltävlingen av “UMK 2014“, Finlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 6 artister framförde sina bidrag och efter att juryn och tittarna röstat så gick ett bidrag direkt till final, fyra får en andra chans i semifinalen och ett bidrag fick lämna tävlingen.

Eftersom tittarnas röster inte redovisades i detalj så vet vi inte riktigt hur stort stöd de fyra bidragen som gick vidare har i stugorna. Juryns röster fick vi dock veta och de hittar ni här nedan tillsammans resultatet och länkar till lördagens framträdande:

Resultatet av deltävling 2 av Finlands UMK 2014 (endast juryröster):
Till Final:
1. Hope“, Hanna Sky 9+10+9+10 = 38 p.
Till Semifinalen:
x. Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola 8+9+8+9 = 34 p.
x. Going Down“, Lauri Mikkola 7+6+5+8 = 26 p.
x. Top of The World“, Clarissa feat. Josh 6+7+6+6 = 25 p.
x. Shining Bright“, MadCraft 5+4+7+5 = 21 p.
Ute ur tävlingen:
6. Painovoima“, MAKEA 4+5+4+7 = 20 p.
(Källa: yle.fi)

Schlagerpinglan: Inför deltävlingen hoppades jag på Mikko Pohjola och MadCraft men efter att jag sett deras framträdande så var det endast “Sängyn reunalla“ med Mikko som jag tyckte förtjänade att gå direkt till final. Nu gjorde han ju inte det, men han gick i alla fall vidare så jag får väl vara nöjd med det. 😀

Hur “Hope” kunde gå direkt till final är däremot något som jag fortfarande är ganska förundrad över. Visst är det trevligt att man har olika smak men vad juryn (och tydligen en hel del tittare) ser i bidraget lär nog dröja ett bra tag innan jag förstår. Vi får väl se om det klarnar innan finalen den 1:a februari.

Nästa vecka är det däremot semifinal och då får de åtta bidragen från deltävling 1 och 2 en andra chans att ta sig till final. Själv fortsätter jag att hoppas på Jasmin Michaela och Mikko Pohjola men mer om det vid ett senare tillfälle. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2014 (inkl. resten av de deltagande bidragen och UMK-2014-schemat) hittar ni här: “Finland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Finland 2014: Resultatet av UMK deltävling 2”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Tar dig i näven och skriver under på det du säger om låten Hope. Hur tusan kunde den vinna den här deltävlingen. För min del helt obegripligt För mig fanns det en solklar etta och en lika solklar tvåa.

  1. “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola
  2. “Going Down“, Lauri Mikkola

  Min etta förstärkte sin position som jag ser det även om jag tycker de ska ge sångaren tillbaks gitarren någon stulit från honom. Min tvåa däremot undrar jag om den inte tappade på de nya scenkläderna. Sånt struntar jag personligen fullständigt i men samtidigt vet jag att det är många som inte gör det. Jag undrar jag om inte bidraget vinner på att gå tillbaka igen.

 2. Micke

  Ok som jag förstår det ska två låtar bort av de åtta i semifinalen. Vad är problemet? 🙂 Det är väl bara att plocka bort “Top of The World“, Clarissa feat. Josh och “God/Drug“, MIAU. Alternativt “My Little Honey Bee“, Dennis Fagerström. Tänkte jag skulle ranka de tio bidragen efter hur jag känner just nu.

  1. “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola (En av två som höjer sig över de andra. Skillnaden mellan de två är att den här känns mest genomarbetat och är allmänt jämnare. Min vinnare men jag hoppas innerligt att han hittat sin gitarr igen så han har den att greppa igen. Såg allmänt tafatt ut när han lallade runt utan den)
  2. “Something Better“, Softengine (Den andra av två låtar med hög klass som jag ser det. Negativt är att man tyvärr känner lite olika från gång till gång man hör den. Finns en krypande olustkänsla som sitter som en liten jävel på axeln och ropar i örat att något fattas i låten, att låtskrivarna och artisterna har något att jobba med till det är dags för final)
  3. “Kertakäyttösydän“, Jasmin Michaela (Min första utmanare till topp två. När jag hör låten från skiva rankar jag den lika högt som de två på toppen. Tyvärr har de dock inte alls fått till den känslan hittills på scen. Tredje gången gillt kanske. Det låter tyvärr som två olika låtar nästan och det måste de åtgärda om de vill ha mitt gillande)
  4. “Going Down“, Lauri Mikkola (Den fjärde och sista av de låtar jag tycker är riktigt ok. Säger dock en liknande grej som med gitarren för Mikko Pohjola. På med hatten igen Lauri Mikkola. Märkligt jag som aldrig bryr mig om det yttre på scen men här gjorde det skillnad. Hatt på och Micke får en annan känsla än kläderna i deltävlingen)
  5. “Shining Bright“, MadCraft (Ja vad ska man säga om detta då? Har småkidsen fått lov att gå ut för föräldrarna? Skämt åsido låten är helt ok men tyvärr lite för mycket dagiskänsla emellanåt. Kunde ha blivit riktigt bra om de fått dit lite mer mogna artister som jag känner det. Synd för som sagt, det kunde ha blivit mycket bra)
  6. “Selja“, Hukka ja Mama (Är ett av de två bidrag som jag håller närmst de fyra jag gillar. Det betyder iofs inte att jag gillar bidraget men det drar fram utan att få mina ögonbryn att höjas i varken positiva eller negativa rörelser. Artisterna gör sitt och varken mer eller mindre än det. Helt ok låt.
  7. “Hope“, Hanna Sky (Hur kunde den här vinna sin deltävling? Har de kontrollräknat rösterna? Är det en röstkupp eller hur tusan gick det här till egentligen? Jag vill inte säga att det är dåligt men ordet intetsägande ringer ständigt i huvudet, i synnerhet i det som nog ska föreställa en refräng. Skrällvarning? Ja, en skrämmande sådan)
  8. “My Little Honey Bee“, Dennis Fagerström (På temat “hur många gånger har vi egentligen hört det här genom åren” vinner Dennis en förkrossande seger. Har det funnits något år vi inte hört den här låten i både ESC och MF. Inte dåligt men tråkigt och framförallt snälla sluta skriv den här låten varje år. Vi kan den nu)

  9. “God/Drug“, MIAU (Jag brukar för det mesta älska bidrag som tar det hela med en klackspark. Lite roliga låtar med distans så att säga. Det är en mycket viktig del av tävlingen som kontrast till allt allvar som florerar. Men det skrämmande med det här är att det inte menat så utan är menat att tas på allvar. Omöjligt att göra som jag känner det)
  10. “Top of The World“, Clarissa feat. Josh (Tråkig låt, tråkigt framträdande, kraftlös sångare, kraftlös sångerska. Har inget mer att säga om det här)

  Jag gillar alltså fyra av de tio kvarvarande bidragen. Hoppas verkligen de kommer att vara kvar bland de åtta också.

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp, det är två låtar som ska bort och även jag tycker att det är ett enkelt val – men våra val är inte desamma. (Mer om det i min genomgång av semifinalbidragen som jag snart postar.) Intressant att läsa dina funderingar, jag kan skriva under på en hel del av dem. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se