ESC2014 I dag startade Eurovison Song Contest 2014 på riktigt då Malmös borgmästare Kent Andersson lämnade över värdskapet för tävlingen till Köpenhamns borgmästare Frank Jensen och lottningen av semifinalerna genomfördes, se resultatet nedan.

Startordningen är inte bestämd än (det sköter TV-bolaget DR vid ett senare tillfälle) utan de länder som står ovanför strecket startar i första halvan av semifinalen medan de som står under strecket startar i andra halvan av semifinalen.

Semifinal 1, 6:e maj 2014: Semifinal 2, 8:e maj 2014:
Albanien Albanien Georgien Georgien
Armenien Armenien Israel Israel
Azerbajdzjan Azerbajdzjan Litauen Litauen
Estland Estland Malta Malta
Island Island Norge Norge
Lettland Lettland Polen Polen
Ryssland Ryssland Österrike Österrike
Sverige Sverige – – –
– – – Finland Finland
Belgien Belgien Grekland Grekland
Moldavien Moldavien Irland Irland
Montenegro Montenegro Makedonien Makedonien
Nederländerna Nederländerna Rumänien Rumänien
Portugal Portugal Schweiz Schweiz
SanMarino San Marino Slovenien Slovenien
Ukraina Ukraina Vitryssland Vitryssland
Ungern Ungern

Danmark, Frankrike och Spanien kommer att få rösta i den första semifinalen, medan Italien, Storbritannien och Tyskland kommer att få rösta i den andra.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Som vanligt så var det en del önskemål inför lottningen och i år var det Israel som p.g.a. högtider ville delta i den andra semifinalen samt Tyskland som bett om att få sända och rösta i den andra semifinalen och EBU gick med på båda förfrågningarna. Dessutom var det sedan tidigare bestämt att Sverige tävlar i den första semifinalen och Norge i den andra för att jämna ut trycket på biljettförsäljningen. Mer om hur dragningen gick till och de olika grupper länderna delades in i hittar ni här.

Huruvida det var en “bra” lottning eller ej är svårt att säga något om innan man vet vilka bidrag länderna skickar men helt ultimat är det ju inte att vara i den semifinal som har flest tävlande bidrag. Visst kan alla i teorin ta sig till final om de skickar ett kanonbidrag, men länder som t.ex. San Marino, som visats sig behöva ha alla marginaler på sin sida, skulle nog föredragit att ha blivit lottade i den andra semifinalen. Nåja, förhoppningsvis går det bra ändå. 😀

Andra intressanta bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2014: Resultatet av semifinalsdragningen”

 1. Nathalie

  Och de 10 finalisterna från första semin är:
  Azerbajdzjan
  Ryssland
  Ukraina
  Armenien
  Moldavien
  Estland
  Lettland
  Sverige/Belgien
  Island/Holland

  Ganska förutsägbart, andra semin är dock svårare:)

 2. Gornitzka

  Spontant känns det som det kommer bli en svår semi för oss just för att vi trängs med Ryssland, Azerbajdzjan och Ukraina först och främst. De brukar klara sig riktigt bra i tävlingen oavsett om deras låtar är bra eller ej (Nu är jag visserligen subjektiv). En räddning kan dock vara att Danmark kommer rösta i vår semi.

 3. Davve

  Jag tror sverige kommer ta sig till final tillsamnans med ett gäng av de mängder av sovjet stater som är i vår semifinal. Tror dock san marino kommer få det kämpigt. Men hoppas på en toppen låt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se