Italiens Eurovision-bidrag 2014

2014-01-25 (lördag)
Italien Tidigare i veckan avslöjade TV-bolaget RAI att de valt ut sin representant i Eurovision Song Contest 2014 internt och att de valt den populära sångerskan Emma Marrone. Redan då ryktades det om att hon skulle tävla med “La Mia Città“, som hon skrivit själv och som finns på hennes senaste album “Schiena vs Schiena”, och nu har de bekräftat att så är fallet. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Emma – “La Mia Città”: studioversionlive-framträdande

Schlagerpinglan: Trots ett flertal lyssningar under ett antal dagar så kan jag inte få den här lilla rockiga låten att fungera för mig. Jag vill gärna tycka om den, för jag hoppas på fina resultat för Italien i tävlingen så att de inte försvinner igen, men här är något som inte stämmer. Hoppet står till att Emma kan väcka liv i den med ett enastående framträdande och av klippet ovan att döma så finns chansen att hon ska lyckas. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2014 (och Sanremofestivalen) hittar ni här: “Italien i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här: “Alla bidragen i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Italiens Eurovision-bidrag 2014”

 1. Jesper

  Samma här! Tycker låten är lite platt. Inte alls i samma klass som deras senaste låtar. Däremot så undrar jag om juryn kommer svälja detta lika mycket som de andra hmmm?

 2. Adri

  Jag är förvånad över att denna låt fått så ljumma reaktioner men oavsett så gillar jag det! Äntligen en låt till årets ESC som lyckas att vara mer än en medelmåttig låt.

  Hittills:
  1. Italien
  2. Albanien
  3. Vitryssland
  4. Ukraine

 3. Micke

  Adri känns som att du har lite bättre smak än de andra två 🙂 Kiding

  Äntligen en låt och artist med lite mer än de övriga. Hon har iofs gjort än bättre låtar men den här är vida överlägsen övriga fältet. Ett exempel till med henne

  L’Amore Non Mi Basta: http://www.youtube.com/watch?v=u1ynx1XRYUo

 4. Micke

  Som sagt äntligen lite klass på årets ESC:

  Hittills på betyg 0-10:

  1. Italien 9 poäng
  2. Albanien 4 p
  3. Vitryssland 3 p
  4. Ukraine 1 p

  Grazie per essere lì per l’Italia. Tu sei semplicemente il migliore quando si tratta ESC. Viva l’Italia

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se