Lettland På lördagskvällen avgjordes den första semifinalen av “Dziesma 2014“, Lettlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 12 artister tävlade och med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster så valdes 6 finalister ut till finalen den 22:a februari. Den andra semifinalen avgörs redan i kväll, den 2:a februari.

Här nedan ser ni resultatet av gårdagens omröstning samt länkar till alla liveframträdanden.

Resultatet av första semifinalen av Lettlands Dziesma 2014 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Here I am again“, Niko
♥ “Cake To Bake“, Aarzemnieki
♥ “Stay“, Samanta Tīna
♥ “Going All the Way“, Grupa MyRadiantU
♥ “I can breathe“, Aminata Savadogo
♥ “Saule riet (Take Away)“, Olga un Līgo
Ute ur tävlingen:
♥ “Dejo Tā“, DJ Dween un Sabīne Berezina
♥ “Bučas“, Crazy Dolls
♥ “I’m happy“, Tamara Rutkovska
♥ “I’ve got“, Ivo Grīsniņš Grīslis
♥ “Just Stop“, Oskars Deigelis
♥ “I need more“, Dāvis Matskins
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Njae… efter att ha sett dessa bidrag i efterhand så kan jag väl inte säga att jag är så värst imponerad av årets Dziesma. Låtmässigt så tycker jag att “Cake To Bake” är riktigt svänig och håller med juryn/tittarna om att både “Stay” och “Going All the Way” och kanske även “I can breathe” hör hemma i finalen men sedan skiljer våra åsikter sig rejält åt.

Störtst avvikande åsikter har jag angående “Here I am again” där jag enkelt kan hitta minst fyra utslagna bidrag som jag rankar högre, men förhoppningsvis är det inget som spelar någon större roll i slutändan. Kanske finns det något i den andra semifinalen som sopar banan med dem allihop. För Lettlands skull så hoppas jag det.

Mer om Lettlands förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Lettland 2014: Resultatet av Dziesma Semifinal 1”

 1. Adri

  Jag kan tycka att “Here I am again” är alldeles för lik “Shout it out” med david Lindgren så jag stör mig när jag lyssnar på den. Men en låt som jag kommer blir superduper glad om den väljs är “Stay” med Samanta Tina. Det skulle bli Lettlands återkomst till tävlingen efter fem år av misslyckanden.

 2. Micke

  Adri: Jag skulle snarare säga en kopia 🙂 Men en som återkommer varje år under detta årtusende. Märkligt bara att Lettland kollat upp oss.

  Tre av de fem låtar jag tycker håller skaplig klass bland alla bidrag i Lettland. De övriga två kommer i nästa semifinal.

 3. Micke

  Tre av de fem låtar jag tycker håller skaplig klass bland alla bidrag i Lettland. Gick vidare skulle det stå

 4. Schlagerpinglan

  @Adri och Micke, Den där “Here I am again” är ett riktigt frågetecken för mig. Kan faktiskt inte förstå hur man kan skicka in en så snarlik låt. Verkar otroligt att låtskrivaren aldrig hört Lindgrens låt, men samtidigt om han gjort det så förstår jag inte hur de kan låna så mycket utan att skämmas. Som sagt… ett stort frågetecken. 🙂 Men uppenbarligen så går det ju hem och då är väl svaret det gamla vanliga: det lönar sig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se