sverige Schlagerpinglan: Denna vecka fungerade tekniken bättre för SVT och de började redan på eftermiddagen att lägga ut de efterlängtade enminuters-klippen från artisternas första repetitioner inför den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2014. Här nedan ser ni (snart) alla länkarna till de bidrag som tävlar i Linköping nu på lördag den 8:e februari:

Lyssna på 60 sekunder av Melodifestivalen 2014:s andra deltävlings bidrag:
1. “Love Trigger“, JEM
2. “Hallelujah“, The Refreshments
3. “Glow“, Manda
4. “Efter solsken“, Panetoz
5. “I Am Somebody“, Pink Pistols
6. “Undo“, Sanna Nielsen
7. “Set Yourself Free“, Little Great Things
8. “När änglarna går hem“, Martin Stenmarck

Schlagerpinglan: Jag uppdaterar listan ovan efterhand som de aktuella klippen läggs upp. Medan ni väntar kan ni ju alltid läsa vad några som redan lyssnat på bidragen tyckte här eller följa de pågående repetitionerna via text och foton på svt.se eller via Aftonbladets lite mer lättsamma Schlagerbloggen.

Se även: “MF-Veckoschema” – Mello-2014-FAQ” – “Sverige i ESC 2014” – “MF 2014

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Melodifestivalen 2014: Smyglyssna på andra veckans bidrag”

 1. Adri

  Äntligen ska jag få höra “Glow” med Manda! Den låt som jag absolut sett feam emot mest av alla årets 32! Alla snackar om Sanna Nielsen och Yohio… Jag snackar om Manda! 😀

 2. Daniel

  Efter första lyssningen, och med en besvikelse att Sannas låt inte va så stark, tycker jag så här:

  1. “När änglarna går hem“, Martin Stenmarck
  2. “Love Trigger“, JEM
  3. “I Am Somebody“, Pink Pistols
  4. “Glow“, Manda
  5. “Undo“, Sanna Nielsen
  6. “Hallelujah“, The Refreshments
  7. “Efter solsken“, Panetoz
  8. “Set Yourself Free“, Little Great Things

  Martins låt var överraskande stark!

 3. Adri

  Efter en minut så tippar jag såhär:
  1. Sanna Nielsen
  2. Martin Stenmarck
  3. Little Great Things
  4. The Refreshments
  5. Panetoz
  6. J.E.M
  7. Manda (sorligt nog)
  8. Pink Pistols.

  Det är vad jag tror, inte vad jag tycker.

 4. Daniel

  Ja det är skillnad på tror och tycker. Listan ovan är vad jag tycker.

 5. Kerstin

  Måste säga att jag egentligen vill höra mer av bidragen innan jag säger något om dom, en minut är lite lite. Men baserat på denna minut så känns den här veckans startfält betydligt mer intressant och hoppet för att det blir ett bra MF 2014 har stärkts. Martin Stenmarcks bidrag verkar lovande och den vill jag höra mer av. Ska man återvända till MF efter en vinst så ska man ha ett starkare bidrag och det kan jag säga redan nu att jag tycker han definitivt har, vilket inte var så svårt kanske. Sannas bidrag tycker jag också känns intressant och något jag längtar efter att få höra en full version av. Little Great Things och Manda var bidrag som jag känner redan nu inte kommer vara några favoriter hos mig på lördag.

 6. Okloker

  Det var riktigt bedrövligt den här veckan. Riktigt, riktigt dåligt. Stenmarck står ut och kommer lätt att gå vidare. Resten får hoppas på turen. Omöjligt att rangordna den här dyngan!

 7. h.e.

  Jag hoppas och tror på J.e.m., i alla fall till andra chansen. Sannas ballad verkar också intressant, gissar på final. Mandas låt verkar bero mycket på omständigheter, levererar hon bra kan det bli bra resultat och tvärtom. De övriga..mnjaa… Stenmarck har jag personligen väldigt svårt för så jag tänker inte uttala mig om hans bidrag 😉 The Refreshments sticker ut, men inte på ett positivt sätt.
  Jaa, för att sammanfatta hoppas jag på J.e.m. och Sanna till final! Resten kvittar…

 8. Gornitzka

  Här blev det desto svårare för mig att tippa. Men så här skulle jag nog tro:

  Till Final:
  Sanna Nielsen – Undo
  The Refreshments – Hallelujah

  Andra chansen:
  Martin Stenmarck – När Änglarna Går Hem
  Panetoz – Efter Solsken

  Utslagna
  5. J.E.M. – Love Trigger
  6. Little Great Things – Set Yourself Free
  7. Manda – Glow
  8. Pink Pistols – I Am Somebody

 9. André

  Efter att ha sett 60-sekundersklippen förra veckan så tyckte jag att det var Linus Svenning, Helena Paparizou, Ellen och Yohio som lät bra. Det vill säga de fyra som sedan gick vidare, så de här klippen kanske är en väldigt bra fingervisare över bidragen trots att de känns korta.

  Den här veckan är svårtippad. Sanna Nielsen känns som en självklar finalist, och Manda och Pink Pistols känns chanslösa men hur det ska gå med de då återstående fem bidragen är jättesvårt att gissa sig till nu.
  Har Martin Stenmark tillräckligt många fans för att ta sig vidare och är låten tillräckligt stark för det? Jag tvekar…tycker inte låten verkar som något speciellt men kan trots det tänka mig att den blir en hit. Frågan är dock om den är såpass stor hit i själva tävlingen..gissar på andra chansen.
  Little Great Things tycker jag låter överraskande bra och ifall de levererar på scenen i sändningen kan det räcka långt.
  Samma sak med Panetoz och Jem. De slåss om lite samma röster känns det som. Det är de mest dansanta låtarna den här veckan. Antingen vinner Panetoz på att de redan är kända eller så vinner Jem på att de verkar ha ett betydligt snyggare scenframträdande. Kan gå hur som helst.
  Sen har vi The Refreschments som inte går att räkna bort på något sätt. I ett startfält där Sanna troligtvis kommer ta röster ifrån Stenmark och där Panetoz och Jem tar röster ifrån varandra så är Refreschments ensamma i sin genre, sticker ut och ifall deras enorma publik röstar…ja, då kan det lika gärna bli som så att de är klara för final i Friends Arena.
  Svårt att tippa som sagt men det märks att det är ett bra startfält! Kommer bli mycket spännande 🙂

 10. Daniel

  André: Vad lustigt…om min lista ovan är vad jag tycker så är det precis som du skriver som jag tror.
  Det blir Sanna och The Refreschments i final.

 11. Schlagerpinglan

  Efter att ha lyssnat lite på de minuterlånga klippen så hoppas jag att Martin Stenmarck och Sanna Nielsen går vidare till finalen medan Little Great Things och Manda eller J.E.M. gärna kan få en andra chans. Tyvärr så tror jag, precis som många av er andra, att The Refreshments och ev. även Panetoz har större chans till det.

 12. Gornitzka

  Personligen tycker jag att The Refreshments har bäst låt i startfältet. Jag går igång på fartig rock ‘n’ roll som denna, och refrängen sätter ju sig, oavsett om man vill eller inte. Sen så kan jag räkna med att de kommer ha kul på scen, vilket är en viktig pusselbit.

  Sanna Nielsen kan jag förstå är veckans lågoddsare. Hon har just denna särdeles starka rösten som inte går av för hackor, och sen så visar hon det bäst med en ballad.

  När jag visserligen också tror att Martin Stenmarck kan utmana också men sin låt, så blir problemet att han och Sanna Nielsen kommer kämpa om samma målgrupp för tv-tittarnas röster.

  J.E.M. och Panetoz låtar är jag däremot inte alls hänryckt utav. J.E.M.:s låt känns väldigt “lånad”, man har hört såna houseslingor förut. Och sen, även om jag kan tycka att Panetoz är sköna lirare så har reggaeton aldrig varit min bag, och lär nog inte bli det de närmsta livstiderna heller.

  De andra har jag inte så mycket om att kommentera kring, även om jag inte tycker man ska räkna bort Little Great Things. Rocken har sin publik och de brukar oftast samla ihop sig och rösta på såna låtar.

 13. Uno

  Kunde Bräder bräder med Linus Svenning gå till andra chansen förra veckan, då kan Också Martin Stenmark göra det. Tror också på Sanna och Refrechments till final, inte
  för att jag gillar deras rockabilly utan för att jag tror Sverige gillar sånt, Sannas låt bra men skulle vilja höra mer för att kunna bedöma den rätt. Den var inte så där omedelbar som Ellens låt förra veckan. Det övriga ganska svårbedömt, har svårt för rap så Panetoz går helt bort, Manda JEM möjligen till andra chansen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se