Ungern I går avgjordes den andra semifinalen av “A Dal 2014“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 9 artister framförde sina bidrag och efter att juryn valt ut två finalister fick tittarna SMS-rösta vidare sina två favoriter. Kvar blev fem bidrag som åkte ur tävlingen. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till smakprov på artisternas (kvartsfinals-) framträdanden:

Resultatet av den andra semifinalen av Ungerns “A Dal 2014”:
Till Final (juryns val): Juryröster
1. Running“, András Kállay-Saunders 10+10+10+10= 40 p.
2. It Can’t Be Over“, Fool Moon 9+10+9+10= 38 p.
Till Final (tittarnas val): Juryröster
Brave New World“, Pál Dénes 10+10+10+8= 38 p.
A legnagyobb hős“, Honeybeast 9+10+9+9= 37 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster
Morning Light“, Marge 9+9+9+8= 35 p.
Ég veled“, Dér Heni 9+9+9+8= 35 p.
This Is My Life“, Muzicfabrik 9+8+8+9= 34 p.
Egy percig sztár“, Oláh Ibolya 8+9+8+8= 33 p.
Karcolás“, Polyák Lilla 8+8+8+8= 32 p.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Att András Kállay-Saunders skulle få toppoäng av juryn och enkelt segla vidare till finalen var väl inte så oväntat. Tyvärr, får jag väl säga då jag tycker att det är ett direkt obehagligt bidrag som jag gärna hade röstat ut redan i kvartsfinalerna, men smaken är som vanligt fri och delad. 🙂

Själv hade jag hellre sett att Dér Heni fått följa med till finalen samt att Polyák Lilla kunnat presentera sin underbara “Karcolás” lite bättre men det var helt enkelt inte min kväll. Fool Moon gick i alla fall vidare så det fanns trots allt en liten silverkant på det hela.

Efter fem deltävlingar så har vi då hela det åtta bidrag starka finalfältet klart och trots att jag har mina aningar om vem som kommer att ta hem det så kommer jag att hålla tummarna för att det blir Király Viktor eller Fool Moon som till slut får Danmark-biljetten vid finalen den 22:a februari, men mer om det senare i veckan.

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2014 (inklusive hela final-startfältet) hittar ni här: “Ungern i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se