Litauen I helgen (på söndagen i stället för på lördagen, p.g.a. händelserna i Ukraina) sändes semifinalen (eller show nr 11) av “Eurovizija 2014“, Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 3 artister fick framföra sina tolkingar av de tre låtar som fortfarande var kvar i tävlingen och därefter fick juryn och tittarna välja ut den låt som ska representera Litauen i ESC 2014.

Som vanligt bestod juryns poäng av både nationella och internationella röster och svarade för hälften av resultatet, den andra hälften bestod av tittarnas röster. Resultaten samt länkar till Mias, Vaidas Baumilas och Vilija Matačiūnaitės tolkningar av bidragen ser ni här nedan:

Resultatet av semifinalen av Litauens Eurovizija 2014: (tittar- + juryröster)
1. Attention (MiaVaidasVilija) 2 732 2+2+3+1= 8 p.
2. Take A Look At Me Now (MiaVaidasVilija) 2 484 3+3+2+3= 11 p.
3. It’s All About A Boy (MiaVaidasVilija) 205 1+1+1+2= 5 p.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Det är egentligen underligt hur en nationell uttagning kan utveckla sig. När jag först hörde Vilijas version av “Attention“, i den sjätte showen, så gillade jag den inte alls utan hoppades att den skulle röstas ut. Nu, åtskilliga veckor senare, ser det ut som att just denna kombination är det (enligt min smak) enda vettiga valet. 😀

Att alla tre valde att tolka “Take a look at me now” på utdragna och slöa sätt gjorde att jag helt tappade intresse för den medan de många intressanta tolkningarna av “It’s All About A Boy” (som jag egentligen aldrig tyckt om) fick mig att ändra uppfattning även om denna låt. Som sagt, Litauens uttagning har varit full av överraskningar.

Andra- och tredjehandsvalen spelar dock inte längre någon roll då vinnarlåten är utsedd och det endast återstår för Litauen att välja ut vem som ska sjunga den. Hur svårt det nu kan vara. 😉

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Litauen 2014: Resultatet av semifinalen”

  1. Dennis

    Ganska intetsägande låt överhuvudtaget men så länge det inte blir Mias hemska version som vinner ska jag inte klaga alltför mycket

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se