Belgien I går kväll avgjordes den tredje semifinalen av “Eurosong 2014“, Belgiens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Precis som vid de föregående två semifinalerna så fick 4 artister framföra sina Eurovision-låtar och sedan var det upp till juryn och tittarna att välja ut två finalister. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av den tredje semifinalen av Belgiens “Eurosong 2014”:
Till final: Juryröster (medeltal)
1. Mother”, Axel Hirsoux 99 p.
2. One”, Bandits 90 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster (medeltal)
3. Wild Side”, Nelson 83 p.
4. Kitty Cat”, Tisha Cyrus 68 p.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: De föregående två semifinalerna så har jag tyckt att gästartisterna* stått för showens bästa låtar men lyckligtvis så hade även Belgien (precis som Norge) sparat det bästa till sist och helt plötsligt så har jag två favoriter som är så olika att jag inte kan bestämma mig för vilken jag gillar bäst. 🙂

Mother” är en gripande och vacker ballad som verkligen talar till mig (men för tillfället känner jag mig lite mätt på ballader) medan “One” är en behaglig låt som sprudlar av värmande nostalgi (men den balanserar väldigt nära gränsen till att vara ett JESC-bidrag). Det finns m.a.o. både för- och nackdelar med båda bidragen och jag tacksam över att det inte är jag som behöver göra det slutliga valet. 🙂

Här nedan ser ni länkar till de sex bidrag som därmed är klara för finalen av “Eurosong 2014” nu på söndag:

Finalisterna i Belgiens Eurosong 2014, 16:e mars:
Nothing is impossible“, Eva Jacobs (1:a i semifinal 1)
Hero (In Flanders Fields)“, Udo (2:a i semifinal 1)
What’s The Time in Tokyo?“, SIL (1:a i semifinal 2)
Need You Tonight“, Yass (2:a i semifinal 2)
Mother“, Axel Hirsoux (1:a i semifinal 3)
One“, Bandits (2:a i semifinal 3)

*Gästartisterna i den sista semifinalen var Clouseau som framförde sitt 1989-NF-bidrag “Anne” medan Roberto Bellarosa, “Love Kills“, och Kate Ryan, “Je t’adore“, gästade de andra två semifinalerna.

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2014 (inkl. alla “Eurosong 2014”-bidragen och låtskrivarna) hittar ni här: “Belgien i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se