Grekland Schlagerpinglan: I kväll, tisdagen den 11:e mars, kommer Grekland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom en nationell final med fyra tävlande bidrag. Showen, som går under namnet “Eurosong 2014 – a MAD show” leds av Despoina Vandi och Giorgos Kapoutzidis medan vinnarbidraget kommer att utses genom 50/50 jury- och tittarröster. Här nedan ser ni startordningen, länkar till webbsändningen och bidragen samt mina personliga betyg och åsikter:

“Eurosong 2014 – a MAD show”, 11:e mars:
När? klockan 20:00 CET
Var? eurovision.tv, hprt.gr och DT
Vem vinner? Vinnaren utses av 50/50 jury- och tittarröster

De tävlande bidragen i finalen av Greklands ESC-2014-uttagning:
Rise Up”, Freaky Fortune feat. Riskykidd GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
(t&m: Freaky Fortune & Riskykidd)
Schlagerpinglan: Går man endast efter studioversionerna så är detta min överlägsna favorit av de grekiska bidragen och kan de få den att låta lika bra live så hoppas jag att de får Danmarks-biljetten. Jag har dock mina tvivel och hoppas därför att vi i år får höra live-versioner av bidragen under den grekiska finalen så att folket och juryn vet vad de röstar på.
Betyg: 4+/5

Dancing Night”, Mark Angelo feat. Josephine GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
(t&m: Mark F. Angelo, Thomas Karlsson, Fast Lane, Josephine Wendel, Melina Makris)
Schlagerpinglan: “Dancing Night” är egentligen inte så dålig i sig men den känns ganska alldaglig och tam i jämförelse med “Rise Up” och borde därför inte ha så mycket att hämta i tävlingen, såvida de inte får till en häpnansväckande live-show, vill säga.
Betyg: 3/5

Petalouda Stin Athina(Butterfly in Athens), Krystallia GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
(t&m: Nikos Antypas, Aris Davarakis)
Schlagerpinglan: Precis som jag misstänkte så har “Petalouda Stin Athina” växt enormt under den relativt korta tid jag lyssnat på den. Speciellt är det de kraftfulla musikslingorna som “gör” låten för mig, men även som helhet så tycker jag att det är en intressant låt med härlig grekisk krydda. Skulle den vinna så hade jag kanske inte känt mig helt överlycklig, men väl lite små-nöjd.
Betyg: 3+/5

Kanenas Den Me Stamata(No one can stop me), Kostas Martakis GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
(t&m: Elias Koza (Koza Mostra))
Schlagerpinglan: Kostas Martakis bidrag var det som jag såg fram emot mest av de grekiska finalisterna och jag vill verkligen tycka om det… men det klaffar inte helt. Låten har ett flertal trevliga ingredienser men jag är inte helt övertygad om att de fungerar som en helhet. Förhoppningsvis så faller alla bitarna på plats när man väl får se bidraget framföras.
Betyg: 3+/5

Schlagerpinglan: Som sagt, så länge jag inte hört låtarna framföras live så vågar jag varken gissa eller hoppas på någon speciell vinnare. Jag ser i stället fram emot en underhållande show och hoppas att alla frågetecken blir uträtade och att det bästa live-bidraget till slut vinner. 🙂

Mer om Greklands uttagning till Eurovision Song Contest hittar ni på min samlingssida “Grekland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Grekland 2014: Inför kvällens grekiska final”

  1. Dimitrios

    Mycket glad att denna låten vann! Den visar att grekerna kan annan musik än bara bouzouki-klang-klang, något som nog varit känt för de flesta av oss med grekiskt ursprung sedan länge:) Sen hur det kommer o gå i Köpenhamn, det är såklart en annan fråga men jag tror nog inte att låten kommer totalkrascha faktiskt.
    Tack också Schlagerpinglan för en mycket bra sida, alltid kul att komma hit och läsa. Douze points till dig!

  2. Nathalie

    Otroligt medelmåttig vinnarsång. Tråkigt!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se