Tyskland Schlagerpinglan: I kväll är det dags för Tyskland att välja ut vilket bidrag de ska skicka till Eurovision Song Contest 2014 och det gör de genom “Unser Song für Dänemark” under ledning av Barbara Schöneberger och Janin Reinhardt. Åtta artister tävlar med vars två bidrag och det är upp till tittarna att utse den vinnande kombinationen genom tre röstningsomgångar, se detaljer nedan.

Av de åtta tävlande så är sju handplockade av bl.a. TV-bolaget NDR och diverse skivbolag. Den åttonde finalisten utsågs genom en talangtävling med avslutande klubbspelning där tittarna själva bestämde vem som skulle få ett wildcard till finalen, se resultatet här.

Gästartister vid den tyska finalen är Emmelie de Forest och Italiens ESC-representant Emma Marrone, som kommer att framföra Eurovision-versionen av sitt tävlingsbidrag “La Mia Citta” inför publik för första gången. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällens final:

“Unser Song für Dänemark”, Final, 13:e mars:
När? klockan 20:15 / 20:30 CET
Var? ARD 1, Das Erste via Satellite- Hotbird och Astra, ndr.de och eurovision.tv
Vem vinner? Tre omröstningsrundor utser vinnaren enligt följande:
1. Alla åtta artister framför sin “Låt 1”. Tittarna röstar – fyra artister går vidare.
2. Fyra artister framför sin “Låt 2”. Tittarna röstar – två artister går vidare.
3. Tittarna röstar fram vinnaren av de två topplacerade artisterna och deras fyra låtar.
Lyssna på bidragen: Korta smakprov av de 16 låtarna, från repetitionerna, finns här medan små snuttar av studioversionerna finns här

Startordningen, Tysklands “Unser Song für Dänemark”, Final:
Artist Låt 1 Låt 2
1. Das Gezeichnete Ich “Weil Du da bist” “Echo”
2. Oceana “Thank You” “All Night”
3. Santiano “The Fiddler On The Deck” “Wir werden niemals untergehen”
4. MarieMarie “Cotton Candy Hurricane” “Candy Jar”
5. The Baseballs “Mo Hotta Mo Betta” “Goodbye Peggy Sue”
6. Elaiza (Wildcard) “Is It Right” “Fight Against Myself”
7. Unheilig “Als wär’s das erste Mal” “Wir sind alle wie eins”
8. Madeline Juno “Like Lovers Do” “Error”

Schlagerpinglan: Hmm… om jag har förstått reglerna rätt så är det endast de fyra artister som klarar sig igenom den första omröstningen som får framföra båda sina låtar. Så här på förhand så är det främst Unheiligs båda låtar, Elaizas “Is It Right” och Santianos “Wir werden niemals untergehen” som jag har ett gott öga till så förhoppningsvis klarar de tre sig vidare genom den första omröstningen. Sedan får väl det bästa bidraget vinna. 😉

Visst ska det bli intressant att följa den tyska finalen men det bidrag jag ser fram emot mest är faktiskt ett av gästframträdandena, d.v.s. live-premiären av Eurovision-versionen av årets italienska Eurovision-bidrag. Bidraget/artisten har blivit höjda till skyarna lite varstans och nu äntligen så kan jag (kanske) få en första hum om varför. 😉

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Tyskland 2014: Inför kvällens tyska final”

 1. Micke

  Nu pallar jag inte mer märkliga röstningar här eller vad tusan det är. Sandras fall i Estland är det märkligaste men inget mer nu tack. I Tyska uttagningen är två låtar enligt mig på en helt annan nivå än övriga.

  Madeline Juno “Like Lovers Do”
  Santiano “The Fiddler On The Deck”

 2. Adri

  Precis som Micke ovan så hejar jag på “Like lovers do” med Madeline Juno. Om inte den vinner så hejar jag på nån av Oceanas båda låtar 🙂

 3. Daniel

  Jag håller med Micke och Adri och hejar på “Like lovers do” med Madeleine Juno.
  Den där “The Fiddler on the Deck” kan jag dock inte med. Så långt från min musiksmak man kan komma. Låtarna av Unheilig är dock ok men jag har hört bättre låtar från Unheilig tidigare.

 4. Josef

  OJ, Vad Madelinelät fruktansvärt live! 🙁 Det var tur att hon inte gick vidare. Elaiza med sin enkla låt rockade scenen! 🙂

 5. Micke

  Jaha ingen av mina två favoriter vann. Vilken överraskning 🙂 Kunde inte se detta så jag har inte en susning om hur Madeline lät. Då har “The Big Four” sina låtar klara då. Bra eller dåligt. Helt ok utan att glänsa känner jag. Dvs tre av bidragen för det fjärde är bedrövligt dåligt tycker jag. Ett av de stora bottennappen i år

  1. Tyskland
  2. Storbritannien
  3. Spanien

  4. Frankrike

 6. Josef

  Exakt min uppfattning Micke. 1 2 3 i din ordning. För jag fattar inte Frankrikes bidrag?! Kan det bli en dold växare?

  Jag är så nyfiken på Azerbajdzjan och Dilara Kazamova. Hon har verkligen röst och vilket bidrag kommer det att väljas till henne!? Jag är även lite nyfiken på Armeniens Aram mp3 och vad han kan ha att bjuda på.

 7. Daniel

  Vilken stor besvikelse. Madeleine sjöng fruktansvärt live igår. Vinnaren Elaiza känns inte heller så stark enligt mig. Det är något med artisten som jag inte gillar. Jag tyckte däremot MarieMarie gjorde bäst ifrån sig och hade förtjänat en vinst med sin första sång.

  Sen en annan sak. Är det fler än jag som har börjat att få sånger som vandrar? Både uppåt och nedåt i sin lista. En låt som började i mitten och som sakta dalat och som nu ligger i botten hos mig är Rumänien. Jag börjar få lite äckelkänslor när jag hör den. Den känns tillgjord och ansträngd.
  En låt som däremot har blivit lite trevligare med tiden är Irelands bidrag. Jag har dock fortfarande lite svårt att matcha ihop Irelands vers och refräng. Det känns lite som två låtar. Men jag böjar vänja mig med tanken och har börjat att uppskatta den.

 8. Micke

  Ok då har både Josef och Daniel berättat om hur fruktansvärt Madeline sjöng så då var det ju givetvis så då. Känns skönt att hon inte vann då trots att hon hade en av mina två favvislåtar. Varför ska alltid ESC behöva dras med dessa som förstör egentligen bra låtar. Finns många exempel genom åren men det som ligger närmast i mitt minne just nu var en låt i den lettiska uttagningen, eller var den från Litauen? Nej jag tror det var Lettland.

  Låten hette You are the reason och hade den framförts av någon med sångröst hade den varit på min topp 10. Gillade den skarpt i början men sedan fick jag se, och tyvärr höra, den live. Jerikos murar hade inte behövt några instrument för att den skulle raseras det hade bara varit att ringa in den här sångerskan så hade hon fixat det. Jädrar vad tråkigt att man aldrig kan lita på något i ESC förrän man sett, och hört, hela konceptet live.

  Tillbaka till Tyskland och en sak som jag tycker är tråkigt med folk i allmänhet. Detta att har man bestämt sig för en åsikt så står man för den även om man vet att man egentligen inte tycker så längre. Det problemet har definitivt inte jag. Sen har jag iofs minst tusen andra fel men det är en annan sak 🙂 Jag var en av dem som tyckte Elaiza och hennes låt Is it right var extremt tråkig, tjatig och allmänt humörsänkande. Det tycker jag inte längre. Den har växt enormt för mig och är nu lätt på min topp 10.

  Är helt på din linje Daniel att låtar vandrar upp och ned på min lista. Däremot inte Rumänien för den har varit djupt ned i ravinen från första början. För mig årets i särklass mest primitiva refräng. Känns som om en lågstadieelev har knåpat ihop den. Vad gäller Irland så har den vandrat upp lite men precis som du säger är det inte helt lätt att få ihop vers och refräng. Att det sedan är svenskar som knåpat ihop den gör inte mig överförtjust. För mig är dock Storbritannien det land jag har svårast att greppa vad jag egentligen tycker om bidraget. Vandrar upp och ned som jag vet inte vad.

  Avslutningsvis en liten tanke om de nordiska bidragen. Tre tycker jag är bra och två är lite sandlåda. Island är den stora besvikelsen med tanke på hur starka bidrag de brukar få fram. Danmark är lika tråkig. Sverige är ett glädjeämne. Hörde låten för första gången för några dagar sedan och blev positivt överraskad. Kul att Sverige skickar något som inte antingen är ABBA-plagiat eller småpojkar omgivna av robotar. Tror faktiskt den kan komma högt i år. I synnerhet kommer den att överraska Europa som ju kan Sveriges standardlåtar. Finland är bra men inte så bra som de kan och brukar ha. Norge kan bli en riktig höjdare men jag väntar tills jag sett den live.

 9. Micke

  Med tanke på alla dåliga sångare/sångerskan som förpestar ESC och inte minst MF så är det ju skönt att veta att en riktig klassångerska ställer upp i år. Här två andra låtar med henne. Lyssna på henne i refrängen på första låten och ni förstår vem som regerar i ESC i år när det gäller röst. Eller hur Schlagerpinglan? 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=u1ynx1XRYUo

  http://www.youtube.com/watch?v=pMzNxA81qmE

 10. Daniel

  Micke, vi får se vad jag tycker om Tysklands bidrag senare. Om du har hittat något som placerar den på din top 10 så finns det hopp. Jag ger den fler chanser framöver så får vi se 🙂

  Vad gäller de nordiska bidragen så gillar ju Schlagerpinglan Finland. Jag tycker den låter är bättre på demo än live, så det gör mig lite fundersam för själva tävlingen. Men annars växer låten känner jag och den passar perfekt som en radiohit. Island är bara löjligt tråkig. Det finns väl något här och var i låten som låter intressant men som helhet blir det minus. Danmark låter som något stulet vi har hört förut men kommer inte direkt på vilken låt det är. Men låten är lyssningsbar för stunden men gör inget avtryck. Norge har bra möjligheter och det ska bli spännande att följa deras final på lördag.

  Sen ska jag avslöja vad jag kom på mig själv att nynna på i duschen idag på morgonen. Ni får lova att inte skratta! Men det var cheesecake-låten från Vitryssland. Ska den börja klättra nu….

 11. Micke

  Daniel jag återkommer ikväll vid 9-10 nångång när jag slutat skratta 🙂 Just kiding 🙂 Jag tillhör dem som är varken är för eller emot det bidraget och dessutom skulle jag aldrig skratta åt någon annans smak. Vad skulle det göra mig till? När blev jag personen som sitter inne med kunskap om vad som är bra eller dåligt. Man kan se något i en låt som ingen annan gör. Det gör väl snarare att man kan mer den vägen 🙂

  Men lyssna du på Tysklands bidrag. Åtminstone för mig är det en riktig växare

 12. Josef

  NEJ Daniel! 🙂 Jag lövar, ingen ostkaka kan svälla och bli pampigare utan man tillsätter någon väldigt speciell ingrediens. Tyvärr börjar jag dock hålla med om Rumänien. ju mer den sjunker ju mer ökar Ungern. Så vackert och rörande som Ungerns bidrag är jämfört med detta som ni säger, lite högstadiestel produktion. Jag menar jag gillar fortfarande versen en del. Men det där Miracle-grejen går mig snart på nerverna i dess allt högre tonarter i skrik.

  Malta: Min kompis har kanske rätt som menar att det är en säker finalist och att Finland är en bättre låt än vad jag insett. Jag har missat lite och som du sa Daniel, “låtar vandrar” väldigt i mitt tycke från dag till dag. Men tre saker är konstant: Carl Espens Silent Storm, Ungerns Running och att Dilara Kazimova från AZE har en kanonröst. Men jag (ni?) vet inte bidraget ännu och det blir intressant.

  Förresten kommer Valentina med sin låt idag och jag tycker ärligt att hon förtjänade final förra året. Hoppas det går vägen i år med en riktigt br låt! 🙂

 13. Micke

  Vill ni höra en som levererar även live. Den här tjejen står fullkomligt i särklass röstmässigt och hon behöver inte gömma sig i produktioner. Hon levererar även live. She´s the queen of ESC 2014

  http://www.youtube.com/watch?v=0gG-I59ViRA

 14. Johan

  Intressant att Norge tippas som vinnare enligt betting-bolagen utan att ens ha presenterat sitt bidrag! 😀

  Tyskland… helt okej, men inget som väcker något intresse och jag kommer nog inte lyssna på den något mer innan tävlingen. Nederländerna växer, Albanien växer, Storbritannien växer (med tävlingens bästa röst), Rumänien tappar (den där refrängen är värdelös, men snygg vers och de har ju ändå lite utrstålning).

  Ungern? Njaaa, jag klarar inte av sångrösten och sättet han uttalar ord på. Sen är melodin rätt medioker och om den nu skall vara en segerkandidat så börjar jag på allvar ifrågasätta om detta års eurovision kommer vara kul att titta på överhuvudtaget. Satt och tittade igenom s.k. “recaps” över finaler och semifinaler från ett par år och gråter nästan över att låtar jag då tyckte var usla (i förhållande till övriga bidrag) i år skulle vara riktigt bra om man ser till det relativa. Fick alla låtskrivare och artister en spade i huvudet i år?

 15. Kerstin

  Har nu för första gången lyssnat på Silent Storm, både studio versionen och ett live framträdande. Låten är oerhört bra, absolut min topp fem om den vinner i Norge. Men Espen har ju ingen utstrålning och är enormt osäker. Är inte låten lite kort också? Ska man jämföra Sanna och Espen så vinner Sanna den kampen för mig. Hennes säkerhet, framträdande och låt är för min del bättre.

 16. Micke

  Gillar inte det här ni skriver om att Espen är osäker och utan utstrålning. Jag har inte sett honom live så jag vet inte men tyvärr har ni säkert rätt. Hoppas han hinner växa till sig innan det är till att köra. Fixar han det är han lätt topp 10 minst för mig.

  Det har känts som ett dåligt år detta 2014 och jag vidhåller det men samtidigt ser jag på min topp 10 bland alla bidrag överhuvudtaget att sex av dem blir sina länders representanter. De tre jag saknar mest av alla tänker jag nämna. Det värsta med det är att minst två av de länderna istället kommer att representeras av låtar jag har på min absoluta bottenlista. Den tredje slängdes ut av annan märklig anledning och just det landet hade också ett annat av mina saknade bidrag men det försvann också.. De tre jag saknar mest är:

  1. “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu – ESTLAND
  2. “Breathe“, Ştefan Stan feat. Teddy K – RUMÄNIEN
  3. “Flying”, Covali Boris – MOLDAVIEN

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se