Schlagerpinglan: Av totalt 37 tävlande bidrag i Eurovision Song Contest 2014 har vi nu fått ta del av 30 stycken. Redan i kväll kommer ytterligare tre bidrag att väljas ut men innan dess så vill jag hinna med en personlig topp-30-lista.

Här nedan ser ni länkar till alla de ESC-klara låtarna så här långt, presenterade i den ordning jag personligen för tillfället rankar dem:

Schlagerpinglans ESC-2014-topp-30, 2014-03-15:
1. (1.) Finland – “Something better”, Softengine semifinal 2
2. (2.) Grekland – “Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd semifinal 2
3. (5.) Slovenien – “Spet / Round And Round“, Tinkara Kovač semifinal 2
4. (3.) Sverige – “Undo“, Sanna Nielsen semifinal 1
5. (4.) Malta – “Coming Home“, Firelight semifinal 2
6. (ny) Tyskland – “Is It Right“, Elaiza finalen
7. (6.) Estland – “Amazing“, Tanja semifinal 1
8. (7.) Spanien – “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo finalen
9. (8.) Vitryssland – “Cheesecake“, TEO semifinal 2
10. (ny) Nederländerna – “Calm After The Storm“, The Common Linnets semifinal 1
11. (9.) Schweiz – “Hunter of stars“, SeBAlter semifinal 2
12. (17.) Italien – “La Mia Città“, Emma finalen
13. (12.) Danmark – “Cliché Love Song“, Basim finalen
14. (ny) Armenien – “Not Alone“, Aram MP3 semifinal 1
15. (10.) Irland – “Heartbeat“, Can-linn featuring Kasey Smith semifinal 2
16. (8.) Lettland – “Cake to bake“, Aarzemnieki semifinal 1
17. (15.) Makedonien – “To The Sky“, Tijana Dapčević semifinal 2
18. (13.) Ukraina – “Tick-Tock“, Maria Yaremchuk semifinal 1
19. (14.) Israel – “Same Heart“, Mei Finegold semifinal 2
20. (ny) San Marino – “Maybe (Forse)“, Valentina Monetta semifinal 1
21. (16.) Montenegro – “Moj Svijet“, Sergej Ćetković semifinal 1
22. (18.) Storbritannien – “Children Of The Universe”“, Molly Smitten-Downes finalen
23. (19.) Island – “Enga fordóma“, Pollapönk semifinal 1
24. (21.) Rumänien – “Miracle“, Paula Seling & Ovi semifinal 2
25. (20.) Albanien – “Zemërimi i një nate”, Herciana Matmuja semifinal 1
26 (22.) Frankrike – “Moustache“, TWIN TWIN finalen
27. (23.) Polen – “My Słowianie (Slavic Girls)“, Donatan & Cleo semifinal 2
28. (24.) Litauen – “Attention“, Vilija Matačiūnaitė semifinal 2
29. (ny) Georgien – “Three minutes to Earth“, The Shin and Mariko semifinal 2
30. (25.) Ungern – “Running“, András Kállay-Saunders semifinal 1

Schlagerpinglan: Eurovision-året började väldigt svagt men den senaste tiden så tycker jag nog att det hyfsat till sig rejält och jag har hittat en hel del riktigt bra låtar. Något topp-år lär det knappast bli men efter omständigheterna så har jag stora förhoppningar om att i alla fall finalfältet kommer att bli någerlunda starkt även 2014. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Eurovision 2014: Schlagerpinglans topp-30 (så här långt)”

 1. Adri

  Bäst hittills: Irland, Rumänien och Storbritannien.

  Sämst hittills: Malta, Island och Georgien

 2. davve

  Schlagerpinglan, lyssnade på Carl Espens låt eftersom den fick så mkt beröm här på sidan. Men jag måste säga att jag har svårt att förstå varför folk är sååååå förtjusta i låten. den är väl lite speciell. men killen som sjunger har ingen scennärvaro och sjunger under långa partier av låten väldigt falsk.

  nej jag tror att sanna har övertaget i ballad tävlingen iallafall över silent storm.

 3. Schlagerpinglan

  @davve, Jag kan bara tala för mig själv, och jag gillar verkligen “Silent Storm” som låt men skulle önska ett lite säkrare framträdande. Det verkar dock som att många inte bryr sig om ifall det är lite skakigt, utan det kan kanske t.o.m. ge lite extra poäng… i alla fall i Norge. Hur det sedan (eventuellt) går i ESC är dock svårare att sia om, telerösterna baseras ju inte enbart på sångkvalité utan även väldigt mycket känslor så det kan sluta hur som helst, tror jag.

  Personligen så tycker jag dock bättre om “Undo” än “Silent Storm” så jag hoppas att du har rätt i vem som har ballad-övertaget.

 4. Kerstin

  davve, här är jag enig med dig om att Espen saknar utstrålning på scen och att sånginsatsen är bristfällig. Studioversionen av låten gillar jag dock oerhört mycket men i nuläget så lever inte liveversionen upp till den. Än finns det tid för Espen ifall han vinner i Norge att försöka få ordning på nerverna och på så sätt får en större säkerhet. Och med mer självsäkerhet kommer nog också mer utstrålning i alla fall hoppas jag det. Men även för mig så är Undo en starkare låt och Sanna en bättre artist.

 5. Micke

  Vi har sex bidrag gemensamma på vår topp 10 och sju på botten 10. Inte illa 🙂 Den absolut största skillnaden är bidragen från Estland och Montenegro. Du har Estland på plats sju medan jag har den allra sist. Montenegro har du på plats 21 medan jag har den på plats sex.

  Jag kommer inte att kunna se Norges Grand Prix ikväll men där är verkligen en blandning av himmel och helvete. Där finns två låtar som om de skulle vinna mycket väl kan hamna på min topp 10 över alla länders bidrag. Tyvärr finns det också tre som skulle hamna MYCKET LÅNGT NED. Hoppas jag inte trampar på några tår men de tre är faktiskt bland det värsta jag hört överhuvudtaget. Dessa är: “Heal“, Mo, “Hit me up”, Charlie och “Sole Survivor”, Elisabeth Carew. Snälla Norge rösta inte på dessa.

  De två jag gillar är “Silent Storm”, Carl Espen och “High Hopes”, Linnea Dale. Jag har sett liveframträdandet av Linnea och det är helt ok. Carls har jag inte vågat se än 🙂 Har hört så mycket om det men jag hoppas det är fel eller att killen har fått rutin och sätter framträdandet. Just nu har jag två positiva i Norden och det är Sverige och Finland. Negativa är Island och Danmark. Ikväll avgörs var Norge hamnar och jag är mest rädd för Mo. Hemska tanke

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se