Österrike ORF, TV-bolaget i Österrike, gjorde som sagt ett internval inför Eurovision Song Contest 2014 och tänker skicka Conchita Wurst som sin representant i Danmark. Videon till tävlingsbidraget “Rise Like a Phoenix” presenterades för några dagar sedan och i går var det då dags för det första live-framträdandet, i programmet “Dancing with the Stars“, se länk nedan.

Österrikes ESC 2014-bidrag: “Rise Like a Phoenix”, Conchita Wurst:
live-framträdandevideotext

Schlagerpinglan: Wow, jag tror att Österrike har alla förutsättningar att kunna slå till med ett riktigt imponerande nummer i Danmark i maj. 🙂 Låten växer med antalet lyssningar, i alla fall för mig, och nu såg man ju att det både sång- och show-mässigt finns potential att få till en riktig wow-effekt.

Hur långt det sedan räcker i slutändan, med tanke på den stora konkurrensen på lugna-låtar-fronten samt ett, på vissa håll ganska utbrett, motstånd mot deras artistval, är dock en helt annan fråga. Så här långt ser det i alla fall bra ut. 🙂

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Österrike 2014: Se live-versionen av “Rise Like a Phoenix””

 1. Micke

  Jag gillar inte direkt bidraget men ett plus hittar jag direkt nu på live-framförandet om man jämför med när jag såg och framförallt hörde honom kraxa under ESC 2012. Då lät det som en mistlur eller liknande men nu lät det ju riktigt ok sångmässigt. Om det nu var live och inget pålagt men det var det väl inte hoppas jag. Låten känns dock som något man hört många gånger tidigare och det är en mittenplacering för mig.

 2. Johan

  Hoppas att det går bra för Österrike i år, trots att jag tycker att bidraget är väldigt mediokert. Skulle behövas lite medvind för centraleuropa för en gångs skull.

 3. Daniel

  Åh vad glad jag blev att det lät bra live! För mg är denna liveversion fantastisk och utan tvivel top 10!

 4. Kerstin

  Jaha, då vet vi att den skäggiga damen kan sjunga live. Samma skräplåt i vilket fall.

 5. Nathalie

  Eftersom vi alla vet att grannröster spelar störst roll i tävlingen, så frågar jag mig själv vilka länder som skulle kunna tänka sig att rösta på detta? Tyskland möjligtvis.
  Men jag tror personligen att det här kommer att komma sist, det är inte värst, men…

  Ni får förlåta mig, men det spelar ingen roll för mig hur bra han sjunger live- det enda jag lägger märke till är just skägget! Och jag tror inte att jag är ensam om det. Årets pajaslåt som folk kommer att flabba åt.
  Låten är inte dålig i sig, påminner lite om en av Shirley Basseys bond-låtar- men tyvärr….

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se