Irland Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Irland landets ESC-historik
Bidrag: “Heartbeat” videolive-framträdandelåttext
Artist: Can-Linn (featuring Kasey Smith) twitteryoutubewikipedia
Startnummer: nr 9 i semifinal 2
Låtskrivare: Hazel Kaneswaran (m), Jonas Gladnikoff (t&m), Rasmus Palmgren (t&m), Patrizia Helander (t&m)
Uttagning: RTÉ valde ut sitt ESC-bidrag genom den nationella uttagningen “Eurosong 2014”, där fem mentorer fått i uppdrag att ta fram vars en finallåt med tillhörande artist. Finalen sändes traditionsenligt i programmet “The Late Late Show” och både jurygrupperna och tittarna var överens om att mentorn Hazel Kaneswaran lyckats bäst med sitt bidrag “Heartbeat”.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Irlands ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Kasey Smith (och mentorn Hazel Kaneswaran) av eurovision.tv, Eurovision Ireland och escXtra. Lyssna även på en instrumental version av “Heartbeat” samt smakprov på “Heartbeat – Morlando Club Mix” och Heartbeat – Morlando Eurovisionary Mix“.

Odds: Vidare till final & topp-20 (plats 20) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
Som synes så tror jag att Irland tar sig till final i årets tävling, men det är ingen självklarhet utan jag tror att det i så fall är många saker som måste klaffa. Låten i sig upplever jag som “bra”, utan vare sig några direkta fel eller imponerande starka sidor. Därför kan det behövas något extra i framträdandet för att engagera publiken… men eventuellt kan det räcka med att de plockar bort de förvillande dansarna från den irländska finalen.
Schlagerpinglan tycker: Till final IrlandIrlandIrlandIrlandIrland Betyg: 3+ / 5
“Heartbeat” tillhör inte mina absoluta favoriter i årets tävling men det är likväl en låt som jag gillar. Den flyter trots allt på ganska behagligt och både versen och refrängen har sina ljuspunkter. Får jag bestämma så får de en av de sista finalbiljetterna men då låten känns lite väl alldaglig och aldrig riktigt griper tag i mig så skulle jag inte bli alltför förtvivlad om det inte skulle bli så.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Irland 2014: “Heartbeat”, Can-Linn (featuring Kasey Smith)”

 1. Micke

  Positivt: Tandborstarna har äntligen nötts ut och kasserats. För alltid hoppas jag.

  Negativt: Långt ifrån vad man kan vänta från världens bästa musikland. Ursäktat av att svenskar har skrivit låten

  En helt ok låt som rullar på utan att glänsa. Ibland tar man till sig den men redan nästa gång gör man det inte. Svårt att säga att den är bra men lika svårt att säga att den är dålig. Börjar lovande och man hoppas att nu händer något men det gör aldrig det. Plötsligt kommer det in ett oh oh oh in och det känns som någon dragit i nödbromsen följt av en refräng som har svårt att hålla sig på spåret

 2. Nathalie

  Otroligt anonym poplåt som absolut inte påverkar mig på något vis.

 3. Lukas Gornitzka

  Känns som ett rakt plagiat av Only Teardrops för mig! Och plagiat vill ju man inte ha.

  1/5

 4. Adri

  En av mina absoluta favoriter (bara Slovenien och Spanien toppar den enligt mig) och har en av årets mest effektiva refränger 😀 på eurovisionsidan wiwibloggs.com ligger dessutom Irland etta på “vem vinner-omröstningen?” HURRA FÖR DET! 😀

  Tror på final och en plats 8-15. Hoppas på final och plats 3 😀

 5. Kerstin

  Irland och Norge var de enda länderna i år där jag hört alla de bidrag som deltog i deras finaler. Medans Norge skickade rätt bidrag till ESC så gjorde Irland inte det. Det här bidraget är absolut inte dåligt men långt ifrån bra. Varje år finns några bidrag med i ESC som inte säger mig något och Irlands bidrag är för mig ett sånt där typiskt intetsägande bidrag. Trots allt så tippar jag att det blir final för Irland. Betyg 3-/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se