Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 (SVT1) kommer det fjärde och sista programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2014“, med Malin Olsson som programledare och Christer Björkman som bisittare, att sändas. Eftersom det inte finns någon poänggivande panel i år heller (kvällens gäster heter Henrik Torehammar och Lina Hedlund) så kan jag redan nu posta min personliga rankning av de aktuella bidragen, se nedan.

Uppdaterat: Om ni missade programmet, eller av någon anledning skulle vilja se det igen, så hittar ni det på svt.se.

SVT:s “Inför ESC 2014” Del 4 (i den ordning jag personligen rankar bidragen):
1. Finland – “Something better“, Softengine ( startnummer 8 – semi 2 )
2. Slovenien – “Round And Round“, Tinkara Kovač ( startnummer 14 – semi 2 )
3. Tyskland – “Is It Right“, Elaiza ( startnummer ? – finalen )
4. Italien – “La Mia Città“, Emma ( startnummer ? – finalen )
5. Spanien – “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo ( startnummer ? – finalen )
6. Danmark – “Cliche Love Song“, Basim ( startnummer 23 – finalen )
7. Rumänien – “Miracle“, Paula Seling & OVI ( startnummer 15 – semi 2 )
8. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly ( startnummer ? – finalen )
9. Frankrike – “Moustache“, TWIN TWIN ( startnummer ? – finalen )

Schlagerpinglan: Då jag precis tittat på De Eurovisa så kände jag mig lite mätt på inför-program för tillfället och avnjöt den svenska versionen i efterhand. Där kom de fram till att Frankrike var deras favorit bland programmets bidrag medan Armenien är det bidrag de tror vinner allt som allt. Själv har jag lite svårt att tro på en seger för Aram MP3, i alla fall efter att ha sett de inledande repetitionerna. Men men… fortfarande kan mycket hända. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Fjärde delen av SVT:s “Inför ESC 2014””

 1. Micke

  Nu ska jag göra något som jag hatar och jag ska dessutom göra det ordentligt. Har just varit ute i verkstaden och letat fram verktyget som behövs för det jag ska göra. Det låg längst ned i en låda för det är väldigt sällan använt men nu kommer jag verkligen att använda det och verktyget är SÅGEN – för nu jävlar ska det sågas.

  Förra fredagen tittade jag på tredje delen av “Inför ESC 2014″ och kände plötsligt att de började hitta tillbaka lite igen. Sakliga diskussioner med kunniga gäster och en allmänt trevlig stämning.

  Idag har jag sett på det sämsta “inför” program jag någonsin sett vare sig det varit från Sverige eller något annat land. Om ordet ordbajsande någon gång har framträtt så var det sannerligen i detta programmet. Den där Henrik exempelvis från vilket överskottslager hade de dragit fram honom? Inte en vettig mening kom från hans mun på hela programmet och han personifierade det som genomsyrade hela programmet. Ordbajsande, prata i munnen på varandra, håna artister och låtar. Lyssnade de ens på varandra? Det gick så långt att den normalt sansade Björkman tydligen inte längre kunde vara jordnära utan ibland föll in i det som förekom.

  Nej, jag orkar inte ens kommentera mer. Det här var det sämsta jag sett och eftersmaken är fruktansvärd. Nu ska jag kolla det finska på söndag för att hamna på rätt köl igen

 2. Nathalie

  Kan enbart instämma med Micke, särskilt när det gäller: “Henrik vars efternamn jag glömt, och som jag inte har den blekaste vem han är”- pinsamt dålig!
  Hanna tyckte jag däremot var helt ok!

 3. Nathalie

  Jag menar Lina, jag blandar lätt ihop de där!

 4. Christopher

  Sämsta avsnittet av alla dem 4 programmen. Främst beroende av Henrik som var väldigt väldigt dryg.

 5. Daniel

  Henrik Torehammar är en utmärkt radiopersonlighet med ett brett kunnande och personlig i sitt sätt att uttrycka sig. Jag gillar honom där. Men i TV gjorde han inte sig själv rättvis. Det blev lite flamsigt.
  Lina tycker jag bara var tråkig så on var inte mycket bättre.
  Båda kan bättre!

  Annars är jag glad för att Frankrike fick bra respons. Det är den låt om jag har spelat mest de senaste veckorna, 🙂

 6. Jompa

  Gud vad ni är gnälliga.
  Var ett trevligt program för övrigt. Sköna gäster och bra stämning.

 7. Johan

  Under all kritik tyvärr. Var det bara jag som upplevde att Christer nästan kände sig lite obekväm i det där sällskapet? Han hade ett ganska bittert ansiktsuttryck och tog avstånd från flera uttalanden med korta och koncisa utlåtanden om de andras kommentarer med några undantag i form av t ex. Frankrikes bidrag. Märkligt..

 8. Andreas

  Jag håller med blev väldigt irriterad på Henrik som jag inte riktigt fattar vad han gjorde där, helt klart hade han ingen musikkunskap och verkade mer intresserad att fjanta omkring än att faktiskt ge konstruktiv kritik på låtarna i fråga.

  Rent sätt till låtarna borde detta i mina ögon vara den starkaste Inför avsnittet då jag gillar flera av låtarna som var med. Framför allt då Rumäniens som jag är väldigt svag för men även Finland, Slovenien, Spanien och Italien tycker jag har bra låtar.

  Sen måste jag fråga mig vart den så kallade expertisen är hos dom som är där. Röstar fram Frankrike av alla låtar som den dom tror går bäst låter mer som önsketänkande än något annat.

  Frankrike har skickat flertalet komiskt inspirerande låtar och en hel del andra länder också, och gemensamt för dom allra flesta är att dom kommit väldigt långt ner och inte gjort allt för mycket väsen av sig i tävlingen.

 9. John

  Jag vet ingenting om den här Henrik och kanske är han jättebra i radion som en kommentar sa här men på tv gjorde han sig definitivt inte. Flamsigt är väl det minsta man kan säga om honom och det han sysslade med. Likadant med de övriga. Jag håller med Johan om att det kändes som att Christer kände sig obekväm i programmet.

  Det var så fruktansvärt pinsamt hela programmet att jag nästan skämdes att vara svensk. Istället för att vara där för det som de skulle att vara experter och utdela konstruktiv kritik mm handlade det mest om att hetsa varandra till allt mer pinsamma uttalande och extrem flamsighet. Tråkigt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se