San Marino Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: San Marino landets ESC-historik
Bidrag: “Maybe (Forse)” videolive-framträdandelåttext
Artist: Valentina Monetta officiell webbplatstwitteryoutubefacebookwikipedia
Startnummer: nr 12 i semifinal 1
Låtskrivare: Ralph Siegel (m), Mauro Balestri (t)
Uttagning: SMRTV avslöjade redan i juni 2013 att de bestämt sig för att återigen, för tredje året i rad, skicka Valentina Monetta som sin internvalda representant i ESC. Det var dock inte förrän den 13:e mars 2014 som allmänheten fick höra “Maybe (Forse)” för första gången.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “San Marinos ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Valentina av eurovision.tv, oikotimes och esckaz.com samt presskonferensen efter andra ESC-2014-repet. Se även videon till den italienska versionen av tävlingsbidraget, hennes två första ESC-försök: “The Social Network Song” (14:e-plats i semi 1, 2012) och “Crisalide (Vola)” (11:e-plats i semi 2, 2013) samt när hon framför “Maybe (Forse)” vid Eurovision in Concert 2014.

Odds: Ej vidare till final & botten-tippad (plats 37) av de 37

Schlagerpinglan tror: Inte till final
2014 är femte gången San Marino deltar i tävlingen och trots att de var ytterst nära förra året så har de ännu inte lyckats att ta sig till final. Att de skulle lyckas denna gång känns inte så troligt då de satsar på ungefär samma kort, fast lite sämre. Jag hade blivit väldigt glad om Valentina trots allt lyckas övertyga majoriteten med sin lite småmysiga låt… men det är inget jag skulle våga satsa pengar på.
Schlagerpinglan tycker: Till final SanMarinoSanMarinoSanMarinoSanMarinoSanMarino Betyg: 3 / 5
Det här är svårt. Jag vet att det är orättvist av mig att önska Valentina Monetta till final eftersom jag egentligen inte tycker att hon har en av de tio bästa låtarna i finalen… men jag kan inte hjälpa det. Efter tre försök, varav ett var ett solklart finalbidrag, så skulle vill jag gärna se henne hjälpa det lilla landet till sin första finalplats. Låten då? Jodå, den låter helt OK i mina öron, men det är mer radioskval än ESC-magi för mig och lämnar inga riktigt bestående minnen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “San Marino 2014: “Maybe (Forse)”, Valentina Monetta”

  1. Kerstin

    Jag har inte tyckt särskilt bra om Valentinas tidigare bidrag i tävlingen och faktum är att årets bidrag är det som jag gillar bäst av de tre. Men det säger egentligen i så mycket för jag tycker att årets bidrag är för tråkigt. Det är inte så dåligt egentligen men den här låten är inget som jag längtar efter att få höra ikväll och det är inget jag kommer ens minnas var med om något år. Jag tror inte på final för Valentina i år heller. Betyg 3/5.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se