Monaco TMC, TV-bolaget i Monaco, har meddelat att landet inte kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015 i Österrike. (Källa: esctoday.com)
Monacos fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2006: La Coco-dance“, Séverine Ferrer 21:a i semifinalen
2005: Tout De Moi“, Lise Darly 24:a i semifinalen
2004: Notre Planète“, Maryon 19:e i semifinalen
1979: Notre Vie, C’est La Musique“, Laurent Vaguener 16:e i ESC 1979
1978: Les Jardins De Monaco“, Caline and Olivier Toussaint 4:a i ESC 1978

Schlagerpinglan: Monaco debuterade i ESC 1959 och var med varje år till och med 1979 innan de gjorde ett uppehåll på 25 år. De kom tillbaka för tre försök 2004, 2005 och 2006 men då de misslyckades med att ta sig till final så var det det sista vi hörde från det lilla landet i den här tävlingen, i alla fall så här långt.

Eftersom jag inte lyssnat in mig lika mycket på bidragen som tävlade före 80-talet så tillhör inte Monaco de länder som jag fått någon starkare koppling till, men det hade likväl varit skojigt att se vad de skulle välja att skicka till tävlingen vid en eventuell andra comeback.

Min personliga favorit bland deras klassiska bidrag så här långt är ESC-vinnaren från 1971, “Un banc, un arbre, une rue” med Séverine, men det kan i och för sig bero på att det är den jag hört flest gånger. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2015: Ingen comeback för Monaco”

  1. Lukas Gornitzka

    Med andra ord verkar det som att ingen av de andra mikrostaterna lockats tillbaks till tävlingen trots San Marinos “triumf” (i samband med deras finalplats). Monaco och Andorra är borta, Liechtenstein kommer nog inte debutera på ett bra tag, så allt som återstår är om Luxemburg plötsligt skulle hoppa tillbaks.

  2. Schlagerpinglan

    @Lukas Gornitzka, Nä, för tillfället ser det inte alltför ljust ut. Förhoppningsvis så gör EBU vad de kan för att övertala småländerna (och de andra “skolkarna”) att tänka om. Ett nej är ju inte ett definitivt nej förrän deadline passerats. 🙂

  3. Isabell

    Håller med dig absolut, Schlagerpinglan! Séverine:s låt från -71 är en oförglömlig sång som har etsat sig fast i mitt huvud! Hääärlig!!!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se