Albanien TV-bolaget RTSH har nu, efter en längre tids osäkerhet, bekräftat att Albanien kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015 samt att de kommer att utse sitt tävlingsbidrag genom Festivali i Këngës 53.

Festivalen kommer att bestå utav två semifinaler, den 26:e och 27:e december, samt en final den 28:e december. Sammanlagt tävlar 28 artister, se listan nedan, och 18 av dem tar sig till finalen där Albaniens ESC-representant kommer att utses. Alla de tre showerna kommer att ledas av Arbana Osmani.

Deltagarna i Festivali i Këngës 53:
Altin Goci Enxhi & Xhejn Kumrija Klajdi Musabelliu
Agim Poshka Erga Halilaj Lindita Halimi
Ana Gramo Grupi Aurora Marsela Çibukaj
Andos Sinani Grupi Offchestra Mjellma Berisha
Besa Krasniqi Gjergj Leka Rezarta Smaja
Besjana Mehmedi & Shkodran Tolaj Revolt Klan
Bojken Lako Band Gjergj Leka Saimir Braho
Elhaida Dani Jozefina Simoni Sigi Bastri & Florent Abrashi
Emi Bogdo Julian Gjojdeshi Venera Lumani
Enver Petrovci Kelly
(Källor: esctoday.com, escwebs.net och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Ja, då har vi 39 länder som bekräftat deltagande inför Eurovision Song Contest, i alla fall enligt esctoday.com. Med tanke på att EBU:s ESC-chef Jon Ola Sand twittrade siffran “39” för en tid sedan så skulle det ju kunna betyda att vi nu prickat in alla länderna, se här.

På sistone har det dock cirkulerat en mängd rykten om att sista ordet angående länder som Bulgarien, Grekland, Bosnien och Herzegovina m.fl. ännu inte är sagt… så vi får nog snällt vänta tills januari, då EBU avslöjar den slutliga deltagarlistan, innan vi med säkerhet vet hur många och vilka länder som kommer att delta i Wien 2015. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Albanien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se